Yani Tseng, Lorena Ochoa och Annika Sörestam var gäster hos Suzann Pettersen. Foto: Sylvia Luther

Följa

Succé för Suzann

Det blev Suzann Pettersen själv som tog hem segern i den egna tävlingen hemma i Norge. En auktion samlade dessutom in över en halv miljon norska kronor till organisationen Right To Play.

Text: Sylvia Luther • 2012-09-10 Uppdaterad 2012-09-10

Oslo Golfklubb ligger bara 20 minuter från Karl Johan och några tusen hade tagit sig ut till banan för att se fyra världsspelare göra upp. Yani Tseng, Annika Sörenstam och Lorena Ochoa hade bjudits in av Suzann Pettersen till en helg i Oslo. På programmet stod pro-am, välgörenhetsmiddag och en scrambletävling på söndagen.

På tee stod nuvarande världsettan Tseng och två tidigare ettor, och speakern presenterade deras massiva golfmeriter. När han kom till Annika tillade han att hon idag skulle tala om att hon gör comeback. Svenskan ryckte till, lyfte förvånat på ögonbrynen och spelade med.

Spelarna bar mikrofoner som knäpptes av och på för att deras kommentarer skulle höras i tv. Golf Channel var på plats liksom en norsk kanal. Stjärnorna bjöd på sig själva och skojade friskt med varandra. När Annika passade flaggan flyttade hon den en bit ifrån hålet, något som Yani Tseng till sist märkte.

På de två första hålen noterades birdie och gänget prickade genomgående greener och fairways. Två av dem har lagt av men spelet finns där fortfarande, även om Sörenstam sa att hon har svårt att hålla jämna steg med de andra.

En dam i publiken klädd i rödvit lusekofta viftade med norska flaggan i ena handen och en koskälla i den andra. Så fort en putt gick i skramlade hon ljudligt med bjällran.

Det blev till slut värdinnan själv som tog hem scrambletävlingen där spelarna bytte partner vart sjätte hål. Alla spelade med alla och fick räkna individuella poäng.

 

Lyckad auktion

Under galamiddagen kvällen före arrangerades en auktion där unika upplevelser gick under klubban. Gästerna kunde bland annat bjuda på en golfdag tillsammans med Suzann Pettersen på Bay Hill i USA, en träningsdag med norska damhandbollslandslaget som tog guld i OS, en skridskodag med Johann Olav Koss eller en svit på Chelseas hemmaarena Stamford Bridge.

Totalt drog auktionen in 514 000 norska kronor till Right To Play som hjälper barn i tredje världen. Organisationen grundades av Johann Olav Koss, flerfaldig olympisk guldmedaljör, och som rest till evenemanget från Toronto.

Pettersen var mycket nöjd efter tävlingen, inte bara för att hon vann.

– Efter gårdagkvällen hade jag svårt att sova. Det var över våra förväntningar och en ära att kunna fortsätta det arbete som Right To Play gör. Det är en dröm som gått i uppfyllelse.

Nästa år återkommer tävlingen men med vilka spelare är inte klart.

– Nu ska vi suga lite på karamellen, jag har många idéer och tankar, sa Pettersen och öppnade för att det står herrspelare på tee nästa gång.

Lite i skymundan avgjordes en inofficiell landskamp mellan några av Norges och Sveriges bästa 17- och 18-åringar. Åtta spelare från varje land deltog och även där blev det norsk seger med 5-3.

Stjärnorna ställde upp
En stjärnkvartett till Oslo

Text: Sylvia Luther • 2012-09-10
FöljaNyheter
Scroll to Top