Följa

EM-guld för H55:orna

Det svenska H55-landslaget hade ett EM-guld att försvara. Och det var precis vad man gjorde.– Det här guldet värderar vi högst, säger Bob Bäckstedt, efter finalsegern mot Tyskland.

Text: Henrik • 2012-09-09 Uppdaterad 2012-09-09

Bland de 20 representerade nationerna i H55-EM var det svenska herrlandslaget regerande mästare – och därmed något av en förhandsfavorit.

Men i slagspelet på Estoril var man illa ute – och man tog sig vidare till kvartsfinal som sjunde bäste lag.

Mats Andersson levererade den bästa 36-hålsscoren på +6 (69-75).

Sedan följde två dramatiska matcher, där Skottland avfärdades med 3-2 i kvartsfinalen och Italien med samma siffror i semin.

I finalen ställde de blågula lirarna mot Tyskland.

– Det kändes som en 50/50-match. Tyskarna är starka och hade tidigare slagit ut England, men aldrig tidigare tagit guld, säger Bob Bäckstedt, svenskarnas kapten, till Svensk Golf.

Precis som de tidigare fajterna blev matcherna stenhårda. Nyckelputten stod Per Hildebrand för.

– Han sänkte en tremetersputt på 18:e för att ta foursomen vidare till särspel, berättar Bob.

Väl där avgjorde svenskarna mot Hans-Hubert Glesen och Karlheinz Noldt på det 20:e hålet, vilket innebar att man tog den nödvändiga poäng som räckte till totalseger 3,5-1,5.

– Det är alltid svårt att försvara en EM-titel. Vi värderar detta guld högst, säger Bob Bäckstedt, som vann sin foursome tillsammans med Per Hildebrand.

Efter lördagskvällens bankett och lite guldsömn på det väntade hemresa under söndagen.

– Sedan ser vi fram emot en ny tävling på Fågelbro i helgen, som avslutar årets SGF Senior Tour.

I det segrande laget återfanns Bob Bäckstedt, Per Hildebrand, Mats Andersson, Stefan Lindberg, Hans Ivarsson och Tomas Persson.

Det svenska damlaget i senior-EM lyckades dock inte lika bra. Laget åkte ut i kvartsfinalen mot Italien, som sedan spelade hem hela mästerskapet efter att slutligen ha besegrat titelförsvararna Frankrike i finalen.


Text: Henrik • 2012-09-09
FöljaNyheter
Scroll to Top