Följa

Norén vet vad som väntar

Redan morgonen efter Nordea Masters satte sig Alexander Norén på planet till San Francisco och The Olympic Club för att ladda upp inför sitt andra US Open. Med sig i bagaget har han en vecka på Bro Hof där spelet stadigt förbättrades.

Marcus Lindgren • 2012-06-12

US Open

Bild 1117068

Datum: 14-17 juni.
Bana: Olympic Club, San Francisco, Kalifornien.
Prissumma: $ 8 000 000.
Vinnare: Rory McIlroy (2011).

Startfält
Tee times
FedExCup
Race2Dubai
Official World Golf Ranking
Aktuell ställning 

Läs också

Se US Open utan kostnad Följ svenskarna i datorn, telefonen eller på surfplattan

14-åring klar för majorn Kinesen Zhang yngst genom tiderna

Alex vet vad som väntar ”Det gäller att spela smart”

Tiger är här för att spela Nu sitter spelet där han vill

Olympic blir en tuff utmaning Bjuder på längsta hålet i tävlingens historia

Så spelar svenskarna Starttiderna hittar du här

Det är en positiv och laddad Alex Norén som tillsammans med fyra andra svenskar går in i årets andra major på torsdag. Även om han inte lyckades försvara titeln i Nordea Masters så har formkurvan varit på uppgång den senaste tiden och spelet, säger han, på väg i rätt riktning.

– Jag slog både järnslagen och drivern mycket bättre under slutet av veckan på Bro Hof. Jag kunde slå slagen bra åt båda hållen – både att slå fades och draws fungerade och det kommer definitivt att behövas på The Olympic Club. Jag går in i tävlingen med en riktigt positiv känsla efter spelet i Nordea Masters, säger han.

Att det är andra gången som 29-åringen peggar upp i US Open ser han som en klar fördel. Att han vet vad han har att se fram emot gör att han går in i veckans spel bättre förberedd mentalt än förra året.

– Jag vet lite mer vad som väntar den här gången. Jag vet hur US Open-banan ser ut och jag har spelat några fler majors, det gör att allting blir lite lättare. Det underlättar mentalt att komma dit och veta vad du kommer att behöva slå för slag.

Om chanserna att knipa Sveriges första herrmajortitel vill han inte sia, men säger att han vet vad som kommer att krävas av honom för att lyckas med ett bra resultat i tävlingen.

– Vi får se vad som händer, men det känns som att jag är på rätt väg. På Olympic Club gäller det att spela smart och att ha ordning på slagen. Jag måste våga slå de slag som krävs och framförallt så måste jag ha tålamod.

Alexander Norén kommer under de inledande dagarnas spel göra sällskap med Fredrik Jacobson, de båda slår ut på torsdag klockan 17:39 svensk tid.

14-åring klar för US Open
Scroll to Top