Följa

Chopra trea i Louisiana

Missade kvalgränser har vecka efter vecka radats upp under Daniel Chopra motiga start på 2012. Nu är han delad trea i Zurich Classic – och hoppfull om att formen börjat vända åt rätt håll.

Text: Eric Franzén • 2012-04-27 Uppdaterad 2012-04-27

Zurich Classic of New Orleans

Datum: 26-29 april

Bana: TPC Louisiana, New Orleans, USA

Regerande mästare: Bubba Watson

Prissumma: 6 400 000 USD

Aktuell ställning 

StartfältFedEx Cup Standings 

Årets hittills enda prischeck inkasserades efter en 25e: plats i en tävling på den amerikanska undertouren. Men efter sju starter väntar Daniel Chopra fortfarande på att klara säsongens första kvalgräns på PGA Tour.

Under torsdagen visade han dock upp ett spel som långt ifrån kantades av frustration. Chopra startade tidigt på morgonen i första gruppen och kunde få full utdelning för sin sedvanligt attackerande approach innan vinden börjat tillta med full kraft.

– Det var länge sedan jag spelade i första bollen. Men efter de första hålen kom jag in i ronden, och hela gruppen spelade bra efter det, berättar Daniel Chopra på presskonferensen.

I samma boll gick även Ken Duke, som leder tävlingen på sju under par tillsammans med Cameron Tringale.

För Chopra slutade dagen med en bogeyfri 66:a, vilket placerar honom ett slag bakom ledarduon. Att han inte kunnat få en plats i några av de större tävlingarna på PGA Tour tror Daniel är en betydande anledning till den svaga starten på året.

– Jag är van vid att spela många tävlingar och att spela mig i form. Att spela en vecka och sedan vara hemma är inte bra för självförtroendet, då man går och tänker på spelet. Även om det känns bra när man spelar hemma så är det inte i en tävlingssituation. Jag prövade därför att spela några tävlingar på Nationwide Tour, men det har inte heller hjälpt. Tankarna är ändå här ute på PGA Tour, där jag vill vara och spela, konstaterar han.

Två slag bakom Chopra, och på delad tiondeplats, återfinns Jonas Blixt. Värmlänningen startade med en bogey på ettan, men upplevde sedan rejäl islossning med birdies på fyran och sexan samt en eagle på sjuan. Blixt landade slutligen torsdagen på 68 slag.

En skakig start fick också Carl Petterson, som gjorde raka dubbelbogeys på hål fem och sex i sin första tävlingsrond efter segern i RBC Heritage. De resterande tolv hålen gick dock Big Dog på fyra under par. Han stannade därmed på par för dagen och en delad 69:e plats.

Övriga svenska placeringar: Peter Hanson (d117, +2) och Robert Karlsson (154, +7). 


Text: Eric Franzén • 2012-04-27
FöljaNyheter
Scroll to Top