Carin Koch inledde med en fin 69:a i Agadir, och delar sjätteplatsen. Foto: Getty Images (arkivbild)

Följa

Motiverad Koch har täthäng

Ifjol blev det bara tolv tävlingar. I år siktar Carin Koch på fler LET-starter."Jag har tränat mer i vinter och har en större motivation nu", säger Carin – som delar sjätteplatsen med LET-debuterande Erika Holmén. Dessutom är Linda Wessberg trea.

Text: Henrik Lenngren • 2012-03-22

Lalla Meryem Cup

Datum: 22-25 mars

Spelplats: Golf de l´Ocean, Agadir, Marocko

Prissumma: 325 000 euro

Titelförsvarare: Zuzana Kamasova (-2)

Aktuell ställning

Startlista

ISPS Handa Order of Merit               

Svenska resultat

3) Linda Wessberg, -3

6) Carin Koch och Erika Holmén, -2

38) Caroline Westrup, +1

71) Mikaela Parmlid och Louise Larsson, +3

84) Elin Emanuelsson, +4

95) Viva Schlasberg, +5

110) Sara Djos, +8

125) Sandra Carlborg, +22

Klockan ringde tidigt för Carin Koch, som var inlottad i en av morgongrupperna på soldränkta Golf de l´Ocean. Efter 18 håls dagsverke kunde hon signera en 69:a (-2). Därmed lämnade hon snabbt ett avtryck i toppen av resultatlistan.

– Spelet var okej. Om jag ska betygsätta mig så blir det kanske en sexa på en tiogradig skala. Jag spelade bättre sista nio än i början, säger Carin till Svensk Golf.

Långt in på dagen var resultaten under par fåtaliga. Hennes egen teori rätade ut frågetecknet:

– Det var riktigt blåsigt och svårspelat på morgonen. Nu är det nästan helt stilla, så jag tror att det blir bättre scorer efterhand.

När fjolårets säsong summerades kunde hon bara notera tolv tävlingsframträdanden, med en tredjeplats i Helsingfors som främsta insats.

– I år ska jag försöka spela fler tävlingar, om jag får ihop schemat. Jag har tränat lite mer i vinter och har en större motivation nu, säger Carin.

Precis som hon förutspådde blev scorerna allt lägre i takt med att vinden avtog.

När eftermiddag blivit kväll rullade Linda Wessberg i en putt för par – och 68 slag för dagen.

Wessberg stänkte i fyra birdies under de sista nio och avancerade till en delad tredje plats i Lalla Meryem Cup.

Ännu ett skönt formbesked för Delsjö-tjejen som är på jakt efter sin första tourtitel sedan 2009. I början av mars nosade Wessberg på segern när hon blev sjua i Kina.

En annan tjej som trivdes när blåst blev till bris var Erika Holmén. Den 23-åriga svenskan spurtade fint och slog sig ned i klubbhuset som delad sexa. En närmast prickfri LET-debut för göteborgskan.

Desto sämre gick det för den regerande mästarinnan. Förra säsongen skrev Zuzana Kamasova historia när hon som första slovakiska bärgade en titel på LET. När hon nu var tillbaka resulterade det i en birdiebefriad 76:a.

Torsdagens guldstjärnor gick istället till Julie Maisongrosse och Jade Schaeffer. De bägge fransyskorna delar ledningen på minus fyra.

ET: McGrane öppnade bäst

Text: Henrik Lenngren • 2012-03-22
FöljaNyheter
Scroll to Top