Linda Wessberg och Pernilla Lindberg såg till att fixa svenska bronsmedaljer i WLC-tävlingen i Kina. Foto: Patrik Jonsson

Följa

Svenska bronsmedaljer

Pernilla Lindberg slutade trea i World Ladies Championships individuella tävling. I landskampen blev det tillsammans med Linda Wessberg en bronsplats för Sverige. Kina tog trippeln.

Text: CM Hellsten • 2012-03-04 Uppdaterad 2012-03-04

World Ladies Championship

Bild 1115649

Datum: 2-4 mars.
Bana: Mission Hills Hainans Vintage Course, Kina.
Prispengar: $ 600 000.

Startfält
Startlista
Slutresultat & prispengar

Under veckan på Mission Hills Hainans Vintage Course har Ladies European Tour och China LPGA Tour testat ett nytt tre-i-ett format där proffsen har tävlat i både lag och individuellt och amatörerna haft sin egen tävling i tävlingen.
Patrik Jonsson ingår i Swedish Golf Team-staben och är coach för proffs & amatörer på damsidan. Han har varit på plats i Kina under World Ladies Championship.
Här är hans analys:
– Ett väldigt kul format och en otroligt seriös tävling. Här borta är de sanslöst bra på att arrangera tävlingar och det har varit väldigt stor uppståndelse under veckan och det delades ut medaljer till de vinnande lagen. Utöver majors tycker jag att det här är den bästa LET-tävling som har genomförts.

World Ladies Championship blev en lyckad svensk tillställning. Pernilla Lindberg avslutade WLC på samma sätt som hon inledde i fredags – med en 69-runda, tre under par.
Hon öppnade med par-par-bogey men sedan kom söndagens första birdie på hål 4 och under sista nio avslutade “Pillan” med tre birdies.
Med 208 slag (-8) totalt avancerade Bollnästjejen från sjunde till tredje plats.
Till slut var hon två slag efter kinesiska världstolvan Shan Shan Feng som vann WLC och ett efter ensamma tvåan Pornanong Phatlum, Thailand.
– Den här segern är väldigt speciell eftersom jag aldrig tidigare har vunnit en tävling hemma i Kina. Det var kul att spela i samma lag som Li Ying Ye. Hon har alltid varit som en syster för mig och vi hade en hel del att prata om ute på banan, säger Shan Shan Feng till LET:s hemsida.

Näst bästa svenska blev Linda Wessberg. Hon fick en jobbig öppning av slutvarvet med tre bogeys på de fyra första hålen men göteborgskan kämpade sig tillbaka och noterade fyra birdies under sista nio.
Det blev 71 slag (-1).
212 (-4) räckte till en sjunde plats.
– Formatet har varit grymt roligt och det är kul att touren försöker testa något nytt. Jag hade gärna varit med och bidragit med lite mer men jag hade problem på första nio både i går och i dag. Jag spelade inte så dåligt men var inte så komfortabel på greenerna och hade problem med hastigheten. Jag spelade betydligt bättre sista nio som jag egentligen tycker är svårare, så det hade kunnat bli en ännu bättre placering, säger Linda Wessberg.

Pernilla Lindberg och Linda Wessberg ingick även i det svenska laget i WLC:s landskamp. Scorerna 208 plus 212 gav totalt 420 slag och resulterade i en bronsplats.
Kina tog hem även den här delen genom Shan Shan Feng/Li Ying Ye som stannade på 415 slag tillsammans.
Thailand (Pornanong Phatlum/Nontaya Srisawang) slutade tvåa på 417.

Lydia Ko var storfavorit att ta hem amatörtävlingen och satt i förarsätet inför slutvarvet. Men det 14-åriga underbarnet från Nya Zeeland avslutade med en 76-rond och slutade delad 27:a. I stället blev kinesiska Jing Yan bästa amatör och delad 21:a.
Det innebär att värdnationen Kina tog hem samtliga tävlingar i urpremiären av World Ladies Championship.

Den tredje svenskan som klarade kvalgränsen, Carin Koch, kom in på par (72 slag) och slutade delad 16:e med 215 (-1).

Nu tar Ladies European Tour lite ledigt och nästa tävling, Lalla Meryem Cup spelas 22-25 mars på Golf de l’Ocean i Agadir, Marocko.
Europapremiären sker sedan inte förrän i Skottland 3-5 maj. 

Ettan blir nummer 1?
Montgomery är bäst klädd

Text: CM Hellsten • 2012-03-04
FöljaNyheter
Scroll to Top