Rikard Karlberg vann två gånger i Delhi 2010. Nu är han trea efter halva tävlingen. Foto: Getty Images

Följa

Karlberg: “Jag ska visa vem som bestämmer”

Han vann SAIL-SBI Open för två år sedan.Nu är Rikard Karlberg i slagläge i Delhi igen – han delar tredjeplatsen efter två dagars spel och han kan banan utan och innan.– Jag ska gå ut och visa vem som bestämmer i helgen, säger Karlberg och skrattar.

Text: Martin Strömberg • 2012-02-23 Uppdaterad 2012-02-23

Vi har ett gäng svenskar som kämpar på borta i Asien och en som börjar få en halvt ofrivillig vana vid livet i Asien är Rikard Karlberg.

– Alltså, jag trivs här borta trots allt men samtidigt är det klart att jag vill spela med de stora grabbarna hela tiden.

Och kulturkrockarna är stora. Karlberg berättar om fattigdomen och eländet och den maktlösa känslan av att inte kunna hjälpa, att bara vara en åskådare.

– Det är hemskt att se folk ligga på gatorna och hur skitigt och eländigt och fattigt det är på många håll. Man vill ju kunna göra något men det går ju inte.

Förra veckan skulle han handla ett par shorts då hans tuc-tuc plötlsigt blev överhopad av unga gatupojkar som ville ha pengar. 

– Det var kaos och det är klart att jag vill ge dem pengar men gör jag det så kommer 100 till. Det är framförallt kaoset överallt som gör att man tröttnar.

Och golfen går ju som sagt bra just här i Indien. Han vann dubbelt på Delhi GC 2010 och att ha en bra känsla för en bana är något som inte kan överskattas. Efter två varv i år har han 137 slag (-7).

– Nej, jag har spelat bra här några gånger och kan banan. Det är nästan som att gå ut och spela Ale, säger Karlberg och skrattar.

Inför avslutningen är han tre slag bakom hemmaspelaren Anirban Lahiri och ett bakom thailändaren Prom Meesawat. Men han hoppas kunna hänga i ända till söndag eftermiddag.

– Jag ska bara gå ut och försöka hålla bollen i spel. Det är en ganska tajt bana och missar man fairway det minsta så är man i trubbel direkt.

Fram till sommaren kommer Karlberg att spela i Asien. Sedan väntar en period med förhoppningsvis några ET-tävlingar och en del CT. 

Också Jarmo Sandelin klarade kvalgränsen med sina 145 slag.

Nils Florén och Jesper Kennegård missade kvalgränsen den här veckan.


Text: Martin Strömberg • 2012-02-23
FöljaNyheter
Scroll to Top