Keegan Bradley stod för dagens bästa runda på Riviera och kom ikapp Mickelson Foto: Getty Images

Följa

Bradley ikapp Phil

Fårra årets superrookie och majorvinnare Keegan Bradley kom på lördagen ikapp ledande Phil Mickelson. De två delar nu ledningen inför den sista rundan. För Carl Pettersson blev det en nattsvart dag och han föll till 38:e plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-19 Uppdaterad 2012-02-19

TV-tider

Bild 1115444

Torsdag: 21.00 – 00.00
Fredag: 21.00 – 00.00
Lördag: 21.00 – 00.00
Söndag: 21.00 – 00.00

Northern Trust Open

Bild 1115446 

Speldatum: 16 – 19 februari
Bana: Riviera Country Club, Pacific Palisades
Prispengar: 6,6 miljoner dollar
Segrare: Bill Haas

Starttider
Startfält
Aktuell ställning
Fedex Cup

Läs också:

Medborgarskapet inget hot mot Ryder Cup
Säsongsdebut för “Fidde”
Carl jagar Phil
Pettersson kvar i tätstriden
Bradley ikapp Phil

Los Angeles är känt för sina trafikstockningar. Och det är även väldigt tätt i resultatlistan inför den sista rundan i Northern Trust Open i stadens utkanter. Phil Mickelson har ledat från start men har nu fått sällskap av Keegan Bradley på sju under par. Förra årets rookie och vinnare i PGA-mästerskapet slog till med 66 slag (-5) mot Mickelsons 70 (-1).

Mickelson var glad att vara kvar i täten eftersom han inte alls var nöjd med sitt spel. Han spred utslagen och visade som vanligt prov på stor kreativitet för att rädda sig från till synes omöjliga lägen.  Som när han på det femtonde hålet slog ut bland publiken och han fick droppan bollen från en åskådares shorts. Resultatet? Ytterligare ett räddat par.

– Det var inte bra idag. Men jag lyckades missa på rätt ställen hela dagen. Att jag de två senaste dagarna inte riktigt fått det att stämma men ändå finns i ledningen känns bra, sa Phil till pgatour.com

Men bakom är det tätt. Ett slag efter finns Bryce Molder, Pat Perez och Jonathan Byrd och två slag efter finns förra årets vinnare Aaron Baddeley, Dustin Johnson och Bill Haas. Hela nitton spelare finns inom fem slag från täten.

Keegan Bradley och Phil Mickelson är goda vänner och spelar ofta träningsrundor ihop. Phil har blivit något av en mentor för sin unge landsman. Det blir intressant att se om mästaren kan hålla sin lärjunge bakom sig under den sista rundan.

På Bradleys skärm syns bokstäverna PC. Det är en hyllning till hans rumskamrat på college vars far, Peter Curran, gick bort dagen innan tävlingen.

Nattsvart för Pettersson

Carl Pettersson gick ut bara två slag från ledningen och när han gjorde birdie på nian han han fortfarande tätkänning på fyra under par. Men då började problemen. En drive upp i greenkant på det korta tionde hålet och till synes en eaglechanschans. Men när han behövde tre försök för att få bollen att stanna vid hålet vid den elaka flaggplaceringen blev det istället bogey.

Problemen fortsatte sedan på sista nio med med en dubbel på trettonde och ytterligare ett par bogeys på vägen in. Han är nu ett över par och delar 38:e plats. Han är med det ett slag bättre än Fredrik Jacobson. “Fidde” gick på par på den tredje rundan och fortsätter att spela stabilt efter sitt skadeuppehåll.  Han gjorde bara tre birdies på de två första rundorna. På lördagen blev det fyra men också lika många bogeys.

LPGA: Hedwall föll tillbaka
ET: Oscar 47:a i Indien
LET: Wright vann på Nya Zeeland

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-19
FöljaNyheter
Scroll to Top