Peter Hanson gör sig av med föremålet som förstörde hans rond. Foto: Getty Images

Följa

Kratta stoppade Hanson

Peter Hanson har spelat som en kratta flera gånger tidigare. Men han har aldrig gjort det på grund av en. – Det känns som en 67:a förvandlades till en 71:a. Klart att det känns tungt just nu, säger han efter den olyckliga händelsen på det 16:e hålet.

Text: Tobias Bergman • 2011-12-10 Uppdaterad 2011-12-10

Dubai World Championship

Bild 1112883

Datum: 8-11/12
Bana: Jumeirah Earth Course
Prispengar: 7,5 miljoner dollar

Starttider rond 4
Race to Dubai-ranking
Aktuell ställning

TV-tider

Bild 1112884

Fredag: 09.00-14.00
Lördag: 09.00-14.00
Söndag: 09.00-14.00

Peter Hanson var på väg mot ännu en fin golfrond i Dubai World Championship. Skåningen slog bollen lika bra som vanligt och med en något hetare putter hade ännu fler röda siffror kunnat plitas ned i scorekortet.

Men efter 15 spelade hål låg han trots allt tre under par för ronden och höll därmed jämna steg med ledaren och spelpartnern Alvaro Quiros.

Då inträffade händelsen som blev en av dagens snackisar runt Jumeirahs Earth Course. Vi låter Hanson själv berätta:

– Jag slog en perfekt drive som gick i fairway. Jade hade visserligen lite tur som undvek bunkern och rullade vid sidan av, men sedan stoppades den av en kratta precis intill bunkern.

Och därifrån var det näst intill omöjligt att få någon vettig stans. Hanson ägnade någon minut att försöka hitta det bästa slaget och testade från botten av bunkern, ståendes på tå och till och med från vänster. Till slut bestämde han sig för ett slag där han stod närmare bollen än normalt och försökte slå en rejäl slice med järnsjuan.

– Men jag kom inte ner tillräckligt öppet med bladet så bollen stack i väg till vänster, långt från greenen, berättar Hanson. Och från det luriga läget bland barken som omger hålen blev det till sist en dubbelbogey.

– Det känns otroligt tufft förstås. Hade driven bara rullat dit den var på väg hade jag haft en bra birdiechans. Nu blev det dubbelbogey istället.

Låg krattan felplacerad?
– Nja, svårt att säga. Med tanke på hur det lutar där borde den kanske ha legat någon annanstans, men det är golf. Det är bara att ta den smällen och gå vidare, säger Hanson besviket.

Han hade sedan två fina möjligheter att räta upp skutan på de två sista hålen, men puttarna smet precis utanför.

– Det hade varit gott att få med sig två birdies efter det som hände. Då hade man kanske kunna glömma det, men nu känns det svårt.

Därmed kom 34-åringen in på 71 slag och är totalt nio under par i tävlingen. Det betyder att han delar femteplatsen,  fem slag efter ledande Alvaro Quiros, och med flera toppspelare runt sig där uppe i toppen av ledartavlan.

– Det ska mycket till om jag ska kunna fånga in Alvaro nu. Det bygger ju på att han spelar dåligt och det gör han inte just nu. Men jag får väl försöka fixa en ny 64:a så får vi se hur långt det räcker.
Men även om det inte blir seger är varenda placering viktig för Hanson, som jagar en plats bland de 15 första i penningligan och bonuspengarna.

Hedersamma 16:e-platser har han tillräckligt med redan.

Övriga svenskar ligger längre ner i listan. Johan Edfors och Alex Norén delar 19:e plats, fyra under par. Ett slag bakom finns Robert Karlsson och Fredrik Andersson Hed. Men de är rimligtvis för långt ned för att kunna ta sig upp till en verklig topplacering. Christian Nilsson håller till i botten av resultatlistan efter ytterligare en 73-rond.

BLOGGEN. Hanson jagar täten
Donald vinner racet

Text: Tobias Bergman • 2011-12-10
FöljaNyheter
Scroll to Top