Luke Donald har med all sannolikhet säkrat segern i penningligan – och blir därmed historisk. Foto: Getty Images

Följa

Donald vinner racet

Rory McIlroy hade en chans. Nu är den med all sannolikhet borta. Därmed blir Luke Donald historisk genom att vinna bägge penningligor.

Text: Tobias Bergman • 2011-12-10 Uppdaterad 2011-12-10

Rory McIlroys seger i Hong Kong öppnade en liten möjlighet att rubba Luke Donald på toppen av Europatourens penningliga.

Men i så fall krävdes ny seger i Dubai – samtidigt som engelsmannen inte fick sluta bland de nio första.

Efter den tredje ronden av Dubai World Championship kan vi med största sannolikhet konstatera att det inte blir så. Därmed skriver världsettan Luke Donald ett nytt och vackert stycke golfhistoria genom att bli den första spelaren att vinna penningligorna på både PGA och European Tour. För även om McIlroy stred tappert efter sin tunga start på ronden och tog sig tillbaka till åtta under par, så ökade avståndet till ledaren Alvaro Quiros. Inför finalvarvet är han sex slag efter, men han har dessutom ett helt koppel kompetenta spelare framför sig.

Dessutom har Donald själv tryckt gasen i botten efter sin trevande inledning på tävlingen. Fredagens 68:a följdes upp med en glimrande 66:a på lördagen och den innehöll alla de ingredienser som tagit engelsmannen till toppen. Han manövrerade lugnt och metodiskt sin boll runt Earth Course, tog vara på de birdiemöjligheter som bjöds kombinerat med att han minimerade misstagen och kom in utan bogeys i scorekortet.

– Det var en solid golfrond, men inte perfekt på något sätt. Men min karriär är byggd på jämnhet och det här var ett bra exempel på det, säger Donald.

Däremot vill han inte gå med på att allt är avgjort inför söndagen och att totalsegern är säkrad.

– Du kan inte göra det i det här spelet. Det vore idiotiskt att förvänta sig att det är klart. För min del kommer morgondagen att bli som vilken annan dag som helst och mitt fokus kommer att ligga på att fånga ledaren och försöka vinna tävlingen, säger Donald.

Men konkurrenten Rory McIlroy kastade däremot in handduken i racet efter ronden.
– Det är över. Luke är i en fantastisk position och han har spelat bra de senaste dagarna. Jag förväntar mig att han går ut och gör ännu en solid rond i morrn och stänger det här. Han förtjänar det och han förtjänar att vara nummer ett i världen.


Text: Tobias Bergman • 2011-12-10
FöljaNyheter
Scroll to Top