Fredrik Andersson Hed hittade den rätta känslan och tog sig tillbaka in i tävlingen. Foto: Getty Images

Följa

Drömrond av Fredrik

75 slag, nedstämd och uppgiven i går. 66 slag och skinande som solen i dag. Det är snabba kast i golflivet för Fredrik Andersson Hed. - Golf är lustigt ibland, säger svensken.

Text: Tobias Bergman • 2011-12-09 Uppdaterad 2011-12-09

Dubai World Championship

Bild 1112864

Datum: 8-11/12
Bana: Jumeirah Earth Course
Prispengar: 7,5 miljoner dollar

Starttider
Race to Dubai-ranking
Aktuell ställning

TV-tider

Bild 1112865

Fredag: 09.00-14.00
Lördag: 09.00-14.00
Söndag: 09.00-14.00

Han träffade vara fem greener och kom i mål på 75 slag under öppningsronden. Den elaka hook som har plågat Fredrik Andersson Hed under stora delar av säsongen hade lyckats hitta till Dubai också och efteråt var svensken både nedstämd och uppgiven.

Bara 20 timmar senare sken han plötsligt i kapp med den heta ökensolen.

För när dagen grydde över Jumeirahs Earth Course så hade Laholmssonen plötsligt hittat den känsla han letat efter så länge. Dessutom tog den sig uttryck i scorekortet. Tre snabba birdies på de första hålen var precis den drömstart han behövde för att komma tillbaka i tävlingen.

– Det blir ju lite lättare med en sån öppning. Och efter sexan så sa jag till min caddie att vi hade träffat fler greener än vi gjorde totalt under gårdagen, säger han.

Birdietempot lugnades sedan ner en smula, innan fabrikationen återigen kom i gång på sista nio och när ronden var över skrev han på scorekortet för 66 slag och tre under par i tävlingen. Den stora frågan var givetvis vad det var som hade hunnit hända på dessa få timmar?

– Jag hittade en go känsla på rangen i går efter ronden. Den var kvar när jag värmde upp i morse och sedan lyckades jag få med den ut på banan också. Den värsta hookproblematiken är borta, även om jag missade några bollar vänster i dag också.

Men hur är det egentligen möjligt med så tvära kast, med tanke på hur uppgiven du var i går?
– Jag lyckades komma tillbaka till en gammal grej, som har fungerat bra tidigare. Det är svårt att förklara det, men jag kände det direkt när jag hittade den, säger svensken.

Nu är alltså utmaningen att konservera den inför morgondagen, för nu är plötsligt Andersson Hed tillbaka i racet igen.

– Jag får nog jobba lite till i eftermiddag och se till att det känns ännu bättre, säger han.

"Bästa ronden hitills"
Inget Nordea Masters för Karlsson
Edfors i väntans tider
BLOGGEN. 68 för nöjd Edfors

Text: Tobias Bergman • 2011-12-09
FöljaNyheter
Scroll to Top