Robert Karlsson väljer bort Nordea Masters för första gången Foto: Getty Images

Följa

Inget Nordea Masters för Karlsson

Flera svenskar gillar Nordea Masters nya speldatum. Inte Robert Karlsson. – Jag har lämnat beskedet att jag inte spelar tävlingen nästa år, säger han.

Text: Tobias Bergman • 2011-12-08 Uppdaterad 2011-12-08

Robert Karlssons försök att försvara titeln i Dubai World Championship fick en tuff start. 73 slag, ett över par, på förstaronden var ett halvblekt resultat en dag då de röda siffrorna var många.
– Jag borde ha tagit bättre vara på den här chansen. Men i fjol hade jag 75 slag på ett varv men vann ändå, så det är inte kört, säger svensken.
Efter veckans tävling återvänder Karlsson till USA för att fira jul där för första gången och framöver kommer resorna till Europa sannolikt att bli något färre. Det drabbar bland annat Nordea Masters.
– När de bestämde sig för att flytta tävlingen till början av juni så sa jag direkt att jag inte skulle komma. Dels för att det är veckan innan US Open, dels för att jag spelar tävlingen i Memphis där jag blivit tvåa två gånger då.
Han säger att han gärna hade varit med, men att det helt enkelt inte passar den här gången.
– Jag har ju ställt upp för tävlingen 22 år i rad eller nåt sånt (han missade 2009 på grund av ögonskada, men spelade pro am), så jag tycker att jag har råd med att hoppa över ett år, säger han.
Karlsson säger att han kommer att fortsätta satsa på båda tourer också i fortsättningen. För även om han har flyttat till USA och satsar hårt på PGA Tour så tycker han fortfarande att Europatouren har mycket att erbjuda.
– Visst kan det vara slitsamt ibland, men jag känner att kroppen orkar med och så länge det funkar kör jag så här. Däremot har jag väl inte lagt upp det exakta spelschemat för nästa år, säger Karlsson.


Text: Tobias Bergman • 2011-12-08
FöljaNyheter
Scroll to Top