Johan Edfors ligger mitt i fältet efter förstaronden i Dubai. Foto: Getty Images

Följa

Edfors i väntans tider

Johan Edfors vill avsluta säsongen 2011 med ett bra resultat. Sedan väntar nya utmaningar. Om två veckor ska han bli pappa för första gången. – Jag är stand by hela tiden om samtalet skulle komma, säger han.

Text: Tobias Bergman • 2011-12-08 Uppdaterad 2011-12-08

Johan Edfors producerade en hyfsad förstarond av Dubai World Championship. 72 slag innebär att ligger mitt i fältet, men med alla möjligheter att avancera eftersom han säger att spelet känns bra.

Men framförallt hoppas han kunna slutföra tävlingen.

För han och hustrun Cecilia går i väntans tider. Parets första barn beräknas anlända 22 december, men Edfors ligger redan i startgroparna om något skulle hända.

– Jag har sagt åt henne att hon måste knipa ihop till dess att jag hinner hem, men om det skulle sätta i gång så bryter jag tävlingen och åker hem direkt, säger 36-åringen från Kungsbacka.

Hur tror du golflivet kommer att förändras av att bli pappa?
– Att det kommer att förändras att jag förstås förstått efter att ha pratat med andra, men det är svårt att veta hur. Det ska i alla fall bli roligt och en ny utmaning, säger han.

Johan Edfors ligger inför tävlingen på 38:e plats penningligan och har en skaplig säsong bakom sig. Men resultaten reflekterar inte riktigt hur det känns rent spelmässigt.

– Jag tycker att jag blir bättre och bättre hela tiden. Men jag har ändå mycket kvar att utveckla. Framförallt handlar det om närspelet och puttningen och sedan har jag tappat lite längd som jag måste försöka få tillbaka, säger han.

Också Edfors har tagit hjälp av norske puttningsgurun Jon Karlsen, som jobbar med Swedish Golf team.

– Vi började i somras och jag tycker att det fungerar bra, så vi kör vidare.
Edfors ligger på delad 26:e plats i tävlingen, åtta slag bakom ledande Peter Hanson, och är därmed tredje bäste svensk. Alex Norén delar 14:e två under par, Robert Karlsson är 35:a (ett över), medan Fredrik Andersson Hed och Christian Nilsson sladdar lite, tre respektive fyra över.


Text: Tobias Bergman • 2011-12-08
FöljaNyheter
Scroll to Top