Peter Hanson gör en av sina åtta birdies i Dubai. Foto: Getty Images

Följa

“Bästa ronden hitills”

Peter Hanson har spelat proffsgolf i tolv år. Men aldrig så bra som under torsdagen. – Totalt sett var det min bästa rond någonsin, säger han efter 64 slag i Dubai World Championship.

Text: Tobias Bergman • 2011-12-08 Uppdaterad 2011-12-08

Dubai World Championship

Bild 1112858

Datum: 8-11/12
Bana: Jumeirah Earth Course
Prispengar: 7,5 miljoner dollar

Starttider
Race to Dubai-ranking
Aktuell ställning

TV-tider

Bild 1112859

Fredag: 09.00-14.00
Lördag: 09.00-14.00
Söndag: 09.00-14.00

Den är över 7 000 meter lång, har högre ruff än tidigare och beskrivs ofta som tuff.

Men nån glömde att lämna den beskrivningen av Jumeirahs Earth Course till Peter Hanson. För svensken smulade Europatourens finalbana sönder och samman när Dubai World Championship inleddes under torsdagen.

Spelet från tee var näst intill perfekt och resulterade i tolv träffade fairways. Sedan höll järnspelet den nivå han har jagat under stora delar av säsongen, vilket skapade mängder av birdielägen. Och när dessutom en och annan putt trillade i på de relativt mjuka bermudagreenerna blev resultatet fenomenalt.

Åtta birdies kompletterades med tio par, vilket gav 64 slag, tangerat banrekord och ledning i tävlingen med ett slag före Paul Lawrie.

– Jag tror aldrig att jag har spelat bättre golf tidigare. Sett till helheten så var det här nog min bästa rond hittills, säger svensken.

Vad var det som fungerade bäst?
– Bollträffen var helt perfekt och jag gav mig själv många chanser. Faktum är att jag knappt behövde putta i mina fem första birdies eftersom bollen låg så nära. Det är en ganska skön känsla, säger Hanson.

Allra mest glimrande var prestationen på de sista nio hålen. Faktum är att Hansons 30 slag mycket väl hade kunnat vara 27, med tanke på hur nära birdies han var på tre av hålen. På 14:e brände han en tvåmeters med knapp marginal, den något längre birdieputten på 16:e lade sig retfullt till rätta en centimeter bakom koppen och birdien på 18:e var också nära.

– Jag tror aldrig jag har varit så nära att göra en 27:a. Men samtidigt fick jag ju i några bra puttar på sista nio också, så det är svårt att gräma sig, säger han.

Hur är känslan i kroppen när allt bara flyter?
– Man har så stort självförtroende att man inte ser några hinder. Inte vattnet, inte bunkrarna utan bara målet man siktar på. Det är en otroligt skön känsla och det man måste kämpa emot hela tiden är att stanna kvar i nuet, säger Hanson till Svensk Golf.

Nu går du ut i ledarboll imorrn – varför tycks det alltid vara så svårt att följa upp en bra rond med en till?
– I mitt fall handlar det nog omedvetet om att jag blir lite defensiv, istället för att bara köra på. Man blir lite försiktigare här och var och på greenerna är det ibland knappt så att puttarna når fram till hålet. Det är något att tänka på inför morgondagen.

Hanson har haft ett hyfsat år, med sjundeplatsen i US Open som största höjdpunkt – men segern saknas fortfarande.

Inget skulle väl vara lämpligare än om den kom i säsongens sista tävling?

BLOGG: Fredrik sliter sönder banan
Inget Nordea Masters för Karlsson
Edfors i väntans tider

Text: Tobias Bergman • 2011-12-08
FöljaNyheter
Scroll to Top