Tiger Woods tillsammans med nya caddien Joe LaCava under onsdagens pro-am-rond på Cordevalle GC Foto: Getty Images

Tiger på banan igen

Han säger sig vara helt skadefri, i form och inte minst sugen på att se hur spelet håller när det verkligen hettar till. - Nu har jag haft en chans att förbereda mig, säger Tiger Woods inför torsdagens start i Frys.com Open.

Text: Eric Franzén • 2011-10-06 Uppdaterad 2011-10-06

Tiger Woods lämnade sista hålets green på Atlanta Athletic Club med 73 slag i kortet. Det räckte inte för fortsatt spel över helgen i PGA Championship.
Knappt två månader har passerat sedan den oönskade tidiga sortin i årets sista major. Under denna period har tiden visserligen inte direkt stått stilla i den forna världsettans tillvaro.
Han har bland annat hunnit ta över Dustin Johnsons caddie Joe LaCava, sätta banrekord med 62 slag på nya hemmaklubben The Medalist, teckna sponsorkontrakt med Rolex, rasa till plats 51 på världsrankingen samt ta en mycket omdiskuterad plats i det amerikanska laget till Presidents Cup.
Men framförallt har Tiger Woods också haft en längre sammanhängande träningsperiod där han inte varit begränsad av skador.
– Jag är glad över hur spelet från tee till green har gått framåt.  Jag har nu kunnat öva och arbeta på allting i spelet, vilket är något som inte varit möjligt på ett tag, berättar han under onsdagens presskonferens inför frys.com.

Och just tid är någonting som Woods varit i skriande behov av för att kunna sätta den svingförändring som för drygt ett år sedan inleddes tillsammans med tränaren Sean Foley. Inför Players Championship, som avbröts på grund av skada efter nio hål, kunde duon endast förbereda sig med korta 45-minuters pass, innan Woods var tvungen att kyla ned sitt smärtande knä.
Inför torsdagens start på CordeValle GC i norra Kalifornien säger sig Woods själv inte ha några frågetecken kring sin fysiska status.
– Att kunna fullfölja arbetet med svingförändringen har inte varit möjligt om jag inte varit frisk. Naturligtvis PGA spelade jag inte speciellt bra under PGA Championship. Nu har jag haft gott om tid att träna och fortsätta det som vi gjorde tidigare under april månad. Jag känner mig mer och mer bekväm med spelet, har kunnat börja slå slagen och gå ut och spela 36 hål per dag.  Det är skillnaden inför tävlingen nu, när jag har haft en chans att förbereda mig.

Detta blir Woods nionde start på PGA Tour i år. Att han bryter sin vana att inte spela någon av tävlingarna under tourens höstserie kan till stor del ses som en eftergift till kaptenen Fred Couples, som offentligt uttryckt klara önskemål om att se Tiger på banan i skarpt läge igen innan Presidents Cup.

Richard S Johnson blir ensam svensk i fältet på CordeValle. För honom handlar tävlingen främst om att jaga hem en av de starka placeringar som krävs för att säkra kortet till nästa års säsong. Stanley är för närvarande på penninglistans 186:e plats, med knappt 400 000 dollar upp till det magiska strecket som dras vid nummer 125.


Text: Eric Franzén • 2011-10-06
FöljaNyheter
Rulla till toppen