En het putter hjälpte Vegas till tio birdies och ledning Foto: Getty Images

Följa

Vegas leder i Vegas

Inte mindre än tio birdies tog Jhonattan Vegas upp i ledningen i Las Vegas. Han delar ledningen med William McGirt efter 63 slag. Carl Pettersson gick fem under par och delar sextonde plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-09-30 Uppdaterad 2011-09-30

JT Shriners Hospitals for Children Open

Speldatum: 29 spetember – 2 oktober
Bana: TPC Summerlin
Prispengar: 4,4 miljoner dollar
Vinnare: Jonathan Byrd (2010)

Startfält
Starttider
Aktuell ställning
Penninglista

Läs också:

Vegas leder i Vegas

Efter det avslutade slutspelet är det nu dags för den så kallade “höstserien”. Där det finns annat att spela om förutom stora pengar. Framför allt så flyttas fokus från Fedex Cup poäng till penninglistan. Det gäller att få så bra placering som möjligt inför nästa säsong. För att klara sitt kort, för att komma med i fler tävlingar med mera.

Första deltävlingen avgörs i öknen utanför Las Vegas med Justin Timberlake som värd. Det var här som Jonathan Byrd stod för årets avslutning när han vann särspelet efter att ha gjort hole-in-one.

Och passande nog var det Jhonattan Vegas som startade bäst. På väg mot sina 63 slag (-8) gjorde han inte mindre än tio birdies. Han har sällskap i toppen av William McGirt. Den torra ökenluften och det varma vädret gör att scorerna den första dagen var mycket låga. Mer än 90 spelare är under par.

Vegas från Venezuela slog igenom med dunder och brak i våras när han direkt ifrån Nationwide vann Bob Hope i Palm Springs. Och tillbaka i öknen är han i ledningen igen.

– Det var en bra runda. Det känns som jag slår bollen riktigt bra vilket alltid är kul. Men det som gjorde det idag var att jag satte många puttar, sa Vegas på presskonferensen.

– Jag är även uppväxt i värme så det var inga problem att det var riktigt varmt idag.

Även i slutet på september var temperaturen under torsdagen upp mot 40 grader.

Pettersson hänger med

Carl Pettersson var tillbaka på tävlingsbanan igen efter ett par veckors ledighet efter att han blev utslagen i sluspelet innan Tour Championship. Han avslutade med fyra birdies på de sista sex hålen och kom in på 66 slag. Han är med det tre slag efter ledarna. Carl är 60:e på penninglistan och om han kan klättra så kommer han att komma med i flera av de stora tävlingarna under nästa säsong. Han jagar också sin första seger för året. Sedan 2005 har han vunnit en tävling fyra av de sex åren.

Richard S Johnson var också tillbaka efter en lång ledighet efter missat slutspel. Hans säsong har kantats av skador och han behöver en riktigt stark avslutning för att ta sig upp bland de 125 som får behålla sina kort. Han startade med 70 slag, ett under par.


Text: Daniel Rosenlund • 2011-09-30
FöljaNyheter
Scroll to Top