Henrik Stenson med sin far Ingemar som caddie under KM på Barsebäck. Foto: Tommie Gustavsson

Följa

Stenson tävlade i KM

När världseliten spelar årets sista major, PGA Championship, på Atlanta Athletic Club i USA så spelar Henrik Stenson KM.- Jag ser det som en kul grej, säger Henrik som fick se sig besegrad med ett slag.

Tommie Gustavsson • 2011-08-14

Det var många som höjde på ögonbrynen när Henrik anmälde sig till Barsebäcks KM. Men själv tycker han inte det är så konstigt:

– Jag är ju inte kvalificerad för PGA- Mästerskapet och eftersom jag ändå är hemma i Sverige var det naturligt att spela KM. Kul att träffa gamla kompisar och en tävling kan ju trots allt ge lite mer än träning.

Henrik gick ut i den hårda vinden med pappa Ingemar på bagen. Medspelare var inte obekante Kricken Härdin och talangen Henrik Hilford Brander som hotar Henrik i jakten på mästerskapet.

Kricken Härdin, som fortfarande håller hög klass, var glad över att Henrik fanns med i startfältet:

– Han ska verkligen ha all credit för att han ställer upp. Det är inte alla världsstjärnor som spelar KM, säger Kricken.

Annars är inte Henrik, som återvänder till USA och PGA-touren i morgon, måndag, speciellt flitig besökare på sin hemmaklubb.

– Tidigare har jag bara spelat sju hål här i år. Det blir inte så ofta. Däremot tränar jag en del på anläggningen när jag är hemma, säger Henrik, som kanske led allra mest av att greenerna nyligen var hålpipade och något hoppiga. Är man van att alltid putta på perfekta greener kan det vara marigt att ställa om till svenska förhållanden. Speciellt om inte banan är preparerad för ett mästerskap.

Henrik Stenson vann dock inte Barsebäcks KM. Han fick ge sig med ett slag mot Henrik Hilford Brander som hade 227 slag över de tre ronderna mot Stensons 228.

Scroll to Top