Följa

Se US Open – gratis

Vill du se US Open på tv i veckan? Det är helt gratis. Viasat Golf frisänder den amerikanska majorn från Congressional.- I samband med frivisningen har vi tillsammans med SGF tagit fram ett unikt erbjudande, säger Viasats sportchef Per Tellander.

CM Hellsten • 2011-06-13

I helgen kunde Viasat Golfs abonnenter följa Robert Karlsson segerjakt på TPC Southwind i Memphis, Tennessee. Det var genrepet inför veckans majortävling US  Open, som arrangeras på Congressional Country Club i Bethesda.

Den som inte har möjlighet att åka till Washington och se mästerskapet live i D.C.-förorten kan stanna hemma och följa evenemanget på tv – helt gratis.
Per Tellander är sportchef på Viasat:

– Vi kör en frivisning av US Open på Viasat Golf och det innebär att kanalen kommer att vara tillgänglig hos alla stora operatörer med kanalen i sitt utbud. I samband med frivisningen har vi tillsammans med Svenska Golfförbundet, tagit fram ett för Viasat Golf unikt erbjudande till alla Sveriges golfare. När man tecknar kanalen i 12 månader får man de första 3 månaderna helt utan kostnad.

Erbjudandet gäller fram till den 30 juni hos samtliga operatörer som har Viasat Golf i sitt utbud. Frivisningen av US Open möjliggör alltså att man kan prova Viasat Golf under en vecka för att sedan bestämma sig om man vill ta del av erbjudandet och njuta av exempelvis British Open i juli och Solheim Cup i september.

Varför genomför ni den här frivisningen?
– Vi vill ju bredda golfen och vill att så många som möjligt ska uppskatta våra sändningar och innehållet i Viasat Golf. Vi och SGF har någonstans samma mål – att förena alla golfarna. Vi inledde i vintras ett samarbete med SGF och har båda allt att vinna på att samarbeta för att stärka golfintresset ytterligare i Sverige. Viasat Golf är en naturlig samlingspunkt för alla Sveriges golfare eftersom vi sänder från hela världens tourer men med ett svenskt perspektiv. SGF och Viasat kan dels hjälpas åt kring innehållet i kanalen men även att förmedla kännedomen kring sändningarna.

Vad hoppas Viasat Golf att gratisvisningen ger?
– Vi har inte satt upp något mål att det här ska ge till exempel hundra nya abonnenter. Självklart vill vi ha nya kunder men det handlar också om att kanalen får uppmärksamhet och att operatörerna påminns om att vi faktiskt finns. Viasat Golf är en fantastisk kanal och gillar man golf så får man sju, åtta livetimmar torsdag, fredag, lördag och söndag varenda vecka.

Planerar ni fler frivisningar framöver?
– Inget som är inplanerat just nu utan vi ser US Open som det stora tillfället att göra den här satsningen på.

Viasat Golf kommer att sända kl 19-01 torsdag och fredag, då tävlingen kommenteras av duon Tommy Billberg & Mats Hallberg innan Göran Zachrisson, som signerat ett nytt treårsavtal med kanalen, kommer att leda sändningarna under helgen. På lördagen är tiderna 20-02 och på söndag 19.30-01.30.

Scroll to Top