Steve Strickers senaste seger på PGA Tour kom i 2010-års John Deere Classic. Foto: Getty Images

Följa

Stricker het med järnen

Steve Stricker fortsätter att sänka järnslag på Muirfield Village. Efter en lördag med två eaglar i kortet leder världsåttan The Memorial Tournament med tre slag.

Eric Franzén • 2011-06-05

The Memorial Tournament

Datum: 2-5 juni
Bana: Muirfield Village GC, Dublin, Ohi0
Prispengar: 6,2 miljoner dollar
Titelförsvarare: Justin Rose

Starttider
Aktuell ställning

Under fredagen ryckte Stricker åt sig ledningen med ett HIO på det åttonde hålet. Och dagen efter var det dags igen, när ännu ett järnslag hittade hela vägen ned i koppen. Denna gång på hål två, där Stricker slog en 53-gradig wedge in mot greenen från drygt 100 meter.Tre hål senare kom lördagens nästa eagle. Där slog Stricker upp en järntrea till knappt två meter från pinnen.

44-åringen såg därefter ut att kunna rycka rejält mot det övriga fältet med birdies på sjuan och åttan. Men maskineriet hackade något på slutet när Stricker gjorde bogeys på hål 15 och 16. Lördagen landade till slut på 69 slag – och en bra position för att ta hem karriärens tionde titel på PGA Tour.
På tolv under par har Stricker tre slag marginal mot tvåan Jonathan Byrd, medan Matt Kuchar och Brandt Jobe lurar på åtta under par.

Rory McIlroy är en av tre spelare som delar femteplatsen på sju under par. Nordirländaren var två över par för dagen efter elva hål, men redde upp det hela med birdie på 13 och en eagle på 15.

Robert Karlsson, som är ensam svensk spelare kvar i tävlingen, hade en tuff dag där hela 76 slag krävdes på Muirfield Village. Karlsson rasade därmed till fem över par och delad 69:e plats.

Scroll to Top