Alexander Norén jagar nu sin andra titel på European Tour. Foto: Getty Images

Följa

Grymt jobbat, Alex!

Han började veckan med att säkra en plats till US Open i det stenhårda europeiska kvalet. Nu leder Alexander Norén SAAB Wales Open, ett slag före titelförsvararen Graeme McDowell.- Jag slog riktigt grymma järnslag idag, säger Alexander Norén.

Eric Franzén • 2011-06-03

SAAB Wales Open

Bild 1111530

Datum: 2-5 juni
Spelplats: Celtic Manor Resort, Wales
Prispengar: €1 800 000
Titelförsvarare: Graeme McDowell

Starttider
Aktuell ställning

En vecka har passerat sedan Alexander Norén lämnade Wentworth och BMW PGA Championship med en missad kvalgräns, efter ronder på 75 och 74 slag.
28-åringen samlade sig dock snabbt.
Redan på måndagen inleddes ett nytt kapitel i karriären när Norén spelade hem en plats till US Open i kvalet på Walton Heath utanför London.
Och under fredagens rond i SAAB Wales Open ryckte han till ensam ledning.

– Wentworth är en grymt krävande bana där allting måste sitta, och jag var inte helt på. Men när det börjar stämma flyter det på och man blir mer avslappnad och behöver inte försöka lite mycket, säger Alexander Norén till Svensk Golf.

Vägen mot ledartavlans översta rad blev inte helt spikrak för Alex del, under andra speldagen på The Twenty Ten Course. Efter bogeyn på tionde hålet var han tillbaka på par för dagen. Men på hål 14, banans tuffaste par 4, lossnade det slutligen.

–  Jag slog riktigt grymma järnslag idag. Fast även om det kändes bra från början så hände det inte mycket. Men jag slog ut en bra drive på 14 och sedan sätter jag upp en järnsexa till två meter från pinnen. Det var ett av mitt livs bästa slag. Pinnen stod riktigt svårt utan någon riktig “bailout” runt omkring.

Ojämna greener
Ronden avslutades därefter med fyra birdies på de fem sista hålen (14, 15, 16 och 18) för totalt 67 slag i kortet. Inför fortsättningen ser Norén de aningen ojämna greenerna som den svagaste länken på The Twenty Ten Course.

– Det är lite för mycket gräs på dem, så det hoppar lite ibland. Men annars är banan bra. Den är nog roligare för oss att spela än vad den framstår som för publiken. För spelaren är den ombytlig och intressant, i och med att man får slå alla typer av slag.

Oavsett hur det går i Wales påbörjar Alex uppladdningen inför sitt första US Open under nästa vecka. På hemmaplan i Sverige väntar ett antal dagar när spelet ska pressas till det yttersta.

– Jag kommer att köra stenhårt på Bro Hof hela veckan. Och jag ska spela så långt bak som möjligt så att Congressional känns kort när jag kommer dit. Jag ser verkligen fram mot US Open. Där får jag verkligen ett kvitto på vad jag står någonstans. Man kommer inte undan med någonting.

Sju svenskar jobbar helg
Hälften av fältets tolv övriga svenskar gör Alexander Norén sällskap på Celtic Manor under helgen.  Bland dessa har både Peter Hanson (d5,-5, +1 idag) och Johan Edfors (d12, -3, par idag) ett bra läge för att sätta sig i position inför slutstriden.

Samtidigt forstätter tvåan Graeme McDowell att gå från klarhet till klarhet på Celtic Manor. Nordirländaren är både högaktuell som titelförsvarare i tävlingen samt Ryder Cup-hjälte – efter förra årets avgörande på 17:e hålets green. Under fredagen tog McDowell rygg på Norén med en 68-rond.
Och detta med en bogey på 14 samt utan birdie på det drivbara hål 15.

– Jag är på en bana som jag gillar, i en position som jag gillar, säger McDowell till European Tours hemsida.

Tog ledningen med HIO
Shin leder i Atlantic City
Aithcison öppnar starkt
NORDEA TOUR: Johansson i stor ledning efter banrekord
Scroll to Top