Efter SAAB Wales Open gästspelar Peter Hanson på Nordea Tour i egna tävlingen Sturup Park Masters. Foto: Getty Images

Följa

Hanson njuter i Wales

Det råder ingen tvekan om att Peter Hanson trivs på Celtic Manor. Första tävlingsronden på The Twenty Ten Course efter Ryder Cup-segern slutade med 65 slag, som för honom in på en lovande andraplats.- Det var kul att spela golf, konstaterar Peter Hanson nöjt.

Eric Franzén • 2011-06-02

Övriga svenska placeringar

Johan Edfors  d12, -3
Oskar Henningson d22, -2
Oscar Floren d22, -3
Michael Jonzon d37, -1
Magnus A Carlsson d54, par
Joel Sjöholm d66, +1
Christian Nilsson d90, +2
Fredrik Ohlsson d130, +5
Joakim Haeggman d130, +5
Niclas Fasth d144, +7
Fredrik Andersson Hed d149, +8

SAAB Wales Open

Bild 1111525

Datum: 2-5 juni
Spelplats: Celtic Manor Resort, Wales
Prispengar: €1 800 000
Titelförsvarare: Graeme McDowell

Starttider
Aktuell ställning

Torsdagen började lite trevande för Peter Hansons del, med två par och en bogey på de första hålen. Men sedan lossnade det på allvar. På 14, hans fjärde hål, hittade Hanson flytet och matade utan pardon in fyra raka birdies i kortet.

– Jag sänkte en lång putt på 14, vilket kändes otroligt bra eftersom det är banans svåraste par 4. Sedan gjorde jag chip och enputt på det drivbara 15. Jag sätter därpå upp dem bra på 16 och 17. Det var kul att spela golf, skrattar Hanson nöjt när han pratas vid med Svensk Golf.

De sista nio hålen följde i samma stil och bjöd även de på fyra birdies samt en bogey. 65-ronden, sex under par, ger Hanson en lovande inledning på debuten i SAAB Wales Open.   

– Det kändes skönt att få en bra start. Spelet flöt på fint. Det som inte fungerade till hundra procent var drivern. Jag spred några stycken men kunde ändå få till det i slutänden.

Peter ser också en klar fördel i att han spelade torsdagens rond under förmiddagen.

– Jag kunde dra nytta av bra förhållanden på morgonen. Det var i stort sett vindstilla och greenerna är också lite jämnare tidigt på dagen. När jag kollade lite på eftermiddagens spel såg man att det kunde hoppa en del ju senare på dagen det blir, eftersom det är ganska mjukt där ute.

Norén två slag bakom Hanson
Alexander Norén gick på 67 slag, fyra under par, och klämde sig in i täten på en delad sjätteplats. 28-åringen anlände till Celtic Manor med måndagens lyckade kvalspel till US Open i ryggen, vilket knappast dämpat självförtroendet.

Och med fem birdies samt en bogey under första nio fick Alex ytterligare ett kvitto på att bitarna nu börjar falla på plats. Andra halvan av varvet blev en något mer dämpad historia sett till scoren, där Norén dock stadigt radade upp par efter par.

I ensam ledning på sju under par, efter en bogeyfri 64:a, återfinns Keith Horne. Den snart 40-årige sydafrikanen är för närvarande rankad 289:a i världen, och har en andraplats i 2010 års Joburg Open som karriärens hittills bästa notering.  

Mäktig spurt av Mcilroy
NORDEA TOUR: Fem delar ledningen på Söderby
Scroll to Top