Luke Donald, Peter Hanson och Francesco Molinari njuter av den europeiska segern i Ryder Cup Foto: Getty IMages

Följa

”Häftigt, men tomt”

Peter Hanson är tillbaka på Ryder Cup-arenan Celtic Manor för SAAB Wales Open. - Det känns häftigt, men samtidigt tomt.

Eric Franzén • 2011-06-01

SAAB Wales Open

Bild 1111520

Datum: 2-5 juni
Spelplats: Celtic Manor Resort, Wales
Prispengar: €1 800 000
Titelförsvarare: Graeme McDowell

Starttider

Svenskar i SAAB Wales Open

Niclas Fasth
Michael Jonzon
Magnus A Carlsson
Christian Nilsson
Oskar Henningsson
Fredrik Andersson Hed
Peter Hanson
Johan Edfors
Joel Sjöholm
Oscar Floren
Fredrik Ohlsson
Alexander Noren
Joakim Haeggman

Åtta månader har snart passerat sedan den där måndagen i oktober. Spelavbrotten i ett regndrabbat Wales gjorde Ryder Cup 2010 till en utdragen historia. Men till slut stod Europa som segrare på 17:e hålets green efter att Hunter Mahan skänkt Graeme McDowells korta putt för par.
Hela Celtic Manor exploderade därefter i ett euforiskt firande.

Atmosfären är som väntat något mer lågmäld under denna vecka när Peter Hanson åter vandrar över The Twenty Course fairways.

– Det känns häftigt, men samtidigt också lite tomt att vara tillbaka här. Under inspelsvarvet ser man ställen där det stod fyllda läktare under Ryder Cup. Nu är det inte riktigt likadant. Men den goa känslan finns ändå kvar när man tänker tillbaka på firandet på balkongen och mycket av det andra som hände, säger Peter Hanson till Svensk Golf.

Siktar på alla flaggor
Saab Wales Open blir Hansons första vanliga Europatour-tävling på banan. Något som medför en viss taktisk omställning.
– Det är fortfarande lite för mycket matchspel när jag går runt på banan och siktar på alla flaggor. Men det är något som får jag jobba med under veckan.   

Peters topp 20-placeringar i BMW PGA Championship och The Players Championship markerade slutet för den formsvacka som innan dess resulterat i fyra raka missade kvalgränser. Han tycker själv att spelet på greenerna nu börjat utvecklas åt rätt håll efter den senaste tidens arbete med den norske puttningsgurun Jon Karlsen.

– Det börjar bli rejäla framsteg. Vi har jobbat mycket på mina rutiner. Egentligen är det inga tekniska prylar förutom att kolla av att bollen startar rätt och så. Men jag har blivit mycket noggrannare med rutinerna vilket kunde skifta en del förut. Nu känns det överlag stabilare, konstaterar han.

Scroll to Top