Caroline Hedwall fick i Slovakien lyfta sin första, men sannolikt inte sista, segertrofé på LET. Foto: Tristan Jones

Följa

Carro tog första segern

Nu har supertalangen Caroline Hedwall presenterat sig som vinnare även på Ladies European Tour. "Min klart bästa tävling som proffs", sa en lycklig Caroline efter segern i Allianz Slovak Ladies Open.

Text: Jörgen Ohlson • 2011-05-29 Uppdaterad 2011-05-29

Se "Carro" i TV

Viasat Golf direktsänder Power Play Golf måndag kväll klockan 18.00-21.00.

Allianz Ladies Slovak Open


Datum
: 26-29 maj
Bana: Gray Bear Golf Course, Tále, Slovakien
Prispengar: €350 000
Vinnare: Caroline Hedwall

Anmälda spelare
Slutresultat & prispengar
Henderson Money List

Tidigare artiklarHedwall bästa svenska
Hedwall i segerstriden
Avkortat i Slovakien

Caroline Hedwall har av experter beskrivits som den största svenska golftalangen på damsidan sedan Annika Sörenstam. Hennes amatörkarriär var enastående.

Som nyblivet proffs vann den 22-åriga Barsebäck-spelaren i höstas LET-kvalet i stor stil och när hon sedan tog hem segern i sin allra första proffstävling (i Sidney, Australien, i januari) bekräftade hon sin sällsynta begåvning. Frågan var inte om utan när den första segern på den europeiska damtouren skulle komma.

Den kom på söndagen, i hennes åttonde LET-start som professionell.

– Jag är jätteglad. Det har gått bättre och bättre för varje vecka den senaste tiden och jag visste att om jag bara fick igång puttningen skulle jag vara med däruppe i toppen. Och det fick jag den här veckan. Det var underbart att äntligen få betalt för all den extra putträning jag lagt ner den senaste tiden och se bollarna rulla i hål, säger Caroline Hedwall till Svensk Golf.

“Kände att det var min dag”
På grund av lördagens åskväder fick det slovakiska mästerskapet kortas av till 54 hål. Det innebar att Hedwall och hennes medtävlare i ledarbollen hade tio hål kvar att spela på söndagen.

När spelet återupptogs gick svenskan på knock. Hon gjorde birdies på sina tre första hål och hade i princip avgjort tävlingen. På hemvägen hade hon full koll på läget.

– Jag kände tidigt att det här var min dag. Och jag var så trygg i mitt långa spel att jag inte behövde spela något defensivt säkerhetsspel mot slutet. Jag kunde bara fortsätta spela mitt spel, säger “Carro”.

– Jag har satt drivarna mitt i fairway hela veckan och inte missat just några slag. När dessutom puttningen fungerar är det riktigt kul att spela golf.

– När man är i form och slår bollen så bra som jag gjort den här veckan är det lätt att anpassa spelet efter banan. På den här banan måste man tänka hela vägen och alltid placera bollen på rätt sida om pinnarna. Det har jag lyckats göra alla dagar och det var nyckeln till segern.

Caroline Hedwall, som var i delad ledning med fransyskan Virginie Lagoutte-Clement vid avbrottet på lördagskvällen, gick sitt finalvarv på 67 slag (fem under) efter totalt sju birdies. Vinnarscoren blev elva under par och segermarginalen två slag till holländskan Christel Boeljon.

– Jag såg på ledartavlan att Boeljon gjort en bra avslutning och att hon var ett hot. Men när jag slog driven på 18:e mitt i fairway, med två slags ledning, förstod jag att saken var klar, säger “Carro”.

Klar för Evian Masters
Det som gjorde premiärvinnaren mest glad efter ronden var inte segerchecken (52 500 euro) utan beskedet att hon nu är kvalificerad till Evian Masters i sommar.

– Jag hoppas det är sant. Det är i så fall en enorm bonus att få vara med där, säger “Carro”.

Direkt efter segern satte sig Caroline Hedwall på ett plan till London. Redan på måndagen ska hon delta i Power Play-golfen på Celtic Manor i Wales.

Därefter väntar ny LET-tävling redan kommande vecka. Nästa anhalt är Holland.

När blir det spel på LPGA-touren…?

– Det är ingenting jag tänker på idag. Just nu trivs jag väldigt bra med att tävla i Europa, säger Caroline Hedwall.

Donald ny världsetta
Skräll av Bradley
Hjorth trea i 36-hålare
Schlasberg PGA-mästarinna
Almström vann i Visby

Text: Jörgen Ohlson • 2011-05-29
FöljaNyheter
Scroll to Top