5de588f3a8b50

Två svenskor topp-10

Diana Luna krossade allt motstånd i UniCredit Ladies German Open och vann med sju slag. I skuggan av Luna svarade dock Louise Stahle och Caroline Westrup för varsin fin avslutningsrond för att sluta på delad sjunde plats.

Text: Oskar Åsgård • 2011-05-22 Uppdaterad 2019-12-11

UniCredit Ladies German Open

Speldatum: 19 – 22 maj
Bana: Golfpark Gut Häusern, Markt Indersdorf, Tyskland
Prispengar: 350 000 euro
Vinnare: Diana Luna

Slutresultat

Tidigare artiklar:Svenska 65:or i Tyskland
Fransk drömgolf i Tyskland
Bra start av Carro

Det fanns verkligen inte mycket att göra åt Diana Luna den gångna veckan.

Italienskan har fullkomligt överglänst resten av startfältet på Golfpark Gut Häusern och segermarginalen skrevs tillslut till s-j-u slag.

– Jag är så glad. Jag har spelat fantastiskt hela veckan och det är kul att vinna med en bra score. Det har gått två år (sen Luna vann senast) och det är skönt att vara tillbaka, sa Luna efteråt.

För svensk räkning kunde två topp 10-placeringar räknas in. Både Louise Stahle (69) och Caroline Westrup (68) landade på 13 under par vilket gav delad sjunde plats i sammandraget.

Westrup fick därmed en utmärkt start på sin tävlingssäsong 2011, eftersom Ladies German Open var årspremiär för Kristianstadspelaren.

För Stahle var det andra raka tävlingen med en placering bland de tio bästa.

– Järnslagen och puttningen har varit alldeles lysande i veckan. Spelet känns riktigt bra, det är skönt att nu börja få tävlingar i kroppen, säger Stahle till Svensk Golf.

Linda Wessberg slutade på 13:e plats, Caroline Hedwall på 17:e och 21:a plats delades av svenskorna Louise Larsson och Pernilla Lindberg.

Totalt sett alltså en gedigen svenskinsats i Tyskland.

Ladies European Tour fortsätter närmast till Slovakien där Ladies Slovak Open avgörs på Gray Bear GC 26-29 maj.


Text: Oskar Åsgård • 2011-05-22
FöljaNyheter
Rulla till toppen