Bubba Watson kan nog driva ut en och annan under årets Nordea Scandinavian Masters. Foto: Getty Images

Följa

Långa drives i årets Masters

Bubba Watson spelar Nordea Scandinavian Masters i sommar.- Jag har alltid velat komma till Sverige, säger mannen som slår längst på PGA-touren.

Text: Karin Klarström • 2011-03-08 Uppdaterad 2011-03-08

Mer om Bubba

Följ Watson på Twitter

 

Bro Hof kan sättas upp som Europas längsta bana, om arrangören så önskar. I sommar finns det kanske skäl att förlänga den en smula, då dyker nämligen Bubba Watson upp för att spela Nordea Scandinavian Masters. Det meddelade tävlingsledningen på tisdagen.

Bubba Watson slår i särklass längst på PGA-touren med sitt snitt på nästan 315 yards (288 meter), men kan mer än så. Amerikanen har två segrar på PGA-touren hittills, där den senaste kom i Farmers Insurance Open tidigare i år.

– Jag har alltid velat komma till Sverige och jag har hört så många bra saker om Stockholm och banan på Bro Hof Slott. Det ska bli spännande att få spela där och att få möta den svenska golfpubliken, säger han i ett pressmeddelande.

Tävlingsledningen är glad över att ha fått med Watson i startfältet. Bubba var nästan klar för startfältet 2010, men att det i stället blir 2011 är bara bra, enligt vd-n Fredrik Hellkvist. Ett Ryder Cup och ytterligare en seger i bagaget är bara bra för den svenska publiken.

– Bubba är världens coolaste golfspelare. Han har en sving som ingen annan, han är fantastiskt glad och trevlig att titta på, vilket man inte kan säga om alla golfare, säger Hellkvist till Svensk Golf.

Hur nöjd är du?
– Jag hade hellre fått hit Tiger Woods och Phil Mickelson, men sen kommer Bubba på min lista. Det säger kanske en del, säger Hellkvist.

Watson spelade i det amerikanska Ryder Cup-laget 2010 och är just nu rankad som den 15:e bäste spelaren i världen.

Vilka ytterligare spelare som bjuds in till årets tävling kan Masters-ledningen inte berätta ännu. Däremot kan publiken se fram emot att följa titelförsvararen Richard S Johnson på banan, med kompisen Anders Timell på bagen även i år. Tävlingen spelas den 21-24 juli.


Text: Karin Klarström • 2011-03-08
FöljaNyheter
Scroll to Top