Efter ett par topp-tio placeringar i Mellanöstern är det Hollywood som gäller för Robert Karlsson den här veckan. Foto: Getty Images

Följa

Nykomlingen Karlsson

Efter att ha vunnit elva gånger på Europatouren och vunnit penningligan 2008 räknas Robert Karlsson som rookie på PGA-touren. Det eftersom han för första gången är medlem på touren i landet där han och familjen nu bor.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-02-17 Uppdaterad 2011-02-17

Northern Trust Open

Starttider 
Startfält
Aktuell ställning
Fedex Cup-ranking

Speldatum: 17-20 februari
Bana: Riviera Country Club, Kalifornien
Prispengar: 6,5 miljoner dollar
Vinnare: Steve Stricker (2010)

Läs också:

Nykomlingen Karlsson

 

 

 

När Robert Karlsson den här veckan peggar upp i Northern Trust Open gör han sin första tävling för året i USA och sin första tävling som medlem i PGA-touren. Det gör att 41-åringen i år räknas som rookie.

– Det var längesedan jag kände mig som en nykomling, måste jag säga. Jag spelade tolv tävlingar i USA förra året och i år kommer jag att spela femton så skillnaden blir inte så stor, sa Robert till den samlade pressen.

Efter många år i Monaco har nu familjen Karlsson flyttat över Atlanten och bor numera i Charlotte på den amerikanska östkusten. Ett kanske något ovanligt val då de flesta proffsen väljer att bo i Phoenix eller Florida. Dels av skatteskäl men också på grund av vädret. Att det blev North Carolina berodde en del på vädret men också på ett visst isländskt vulkanutbrott.

– Jag var och spelade Masters och Hilton Head och familjen skulle flyga tillbaka för att börja skolan men det gick inte att flyga på grund av vulkanaskan. Då körde vi förbi Charlotte och det passade oss bra. Det har årstider så det passar oss svenskar bra.

Familjen har snabbt acklimatiserat sig och trivs redan bra. Att spela på både Europatouren och PGA ser han inte som något problem. Åtminstone inte i år.

– Jag är rankad topp-50 i världen så jag får spela alla majors och alla WGC-tävlingar så det ger mig sju tävlingar på varje tour kan man säga. Jag tar det i block och kommer bara att ha en gång under säsongen när jag spelar två veckor i rad på olika sidor om Atlanten.

Efter att ha fått en bra start på säsongen med en femte- och en sjätteplacering i Mellanöstern verkar formen vara god. Och anrika Riviera utanför Los Angeles är en av Roberts favoritbanor på PGA-touren.

Lite ostadigt väder har startat veckan i Kalifornien och väntas störa något under hela tävlingen.

Den enda övriga svensken i startfältet är Carl Pettersson som har kommit av sig något de senaste tävlingarna efter sin fina start i säsongspremiären på Hawaii.

LPGA: LPGA-säsongen igång
LET: Lindberg öppnade bäst

Text: Daniel Rosenlund • 2011-02-17
FöljaNyheter
Scroll to Top