Thomas Björn med den annorlunda pärltrofén efter segern i Doha Foto: Getty Images

Följa

Bj��rn vann i Qatar

Det blev Thomas Björn som vann Qatar Masters. Robert Karlsson som var trea inför slutrundan fick en dålig start och delade till slut sjätteplatsen.Tvåa blev spanjoren Alvaro Quiros.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-02-06 Uppdaterad 2011-02-06

Commercialbank Qatar Masters

Bild 1110733

Spelplats: Doha, Qatar
Speldatum: 3 – 6 februari 2011
Prispengar: 2,5 miljoner dollar
Vinnare: Thomas Björn

Aktuell ställning
Starttider
Race to Dubai

Läs också:

Blåsigt i Qatar
Karlsson skuggar Brier
Robban har slagläge

Robert Karlsson var trea inför slutrundan men fick aldrig riktigt häng på täten under avslutningen och slutade på sjätte plats.

Björn tog därmed hem sin elfte seger i karriären. Men trots att segermarginalen till slut blev stor satt dett långt inne. Han startade med att under blåsiga förhållanden göra fjorton raka par. Men när han sedan avslutade med att göra tre birdies på de fyra sista hålen var segern hans.

– Med vinden visste jag att det skulle bli en tuff dag. Jag spelade inte speciellt bra i början av rundan men lyckades rädda paren. Jag visste att om jag fortsatte att göra par skulle det bli svårt för någon att komma ikapp, sa Björn efter segern.

Till slut blev det tidigare vinnaren här (2009), Alvaro Quiros,  som kom närmast. Han utmanade under sista nio men när han gjorde bogey och Björn birdie på det femtonde var det avgjort.

Tredjeplatsen delades av Markus Brier och en annan spanjor, Rafael Cabrera-Bello. Femma blev engelsmannen David Howell som verkar vara på väg tillbaka efter att ha haft ett par tuffa år.

För Robert Karlsson var det här andra raka veckan på topp-tio och den tredje raka i mellanöstern om man går tillbaka till segern i Dubai i slutet på förra säsongen.  Och han ser nog fram emot att komma tillbaka till Dubai nästa vecka.

Lee Westwood fick behålla sin förstaplats på rankingen åtmindstone en vecka till. Martin Kaymer slutade på 28:e plats. Han hade behövt komma sämst tvåa för att ta över tronen. I nästa veckas tävling i Dubai kommer för första gången i år alla de tre i toppen, Westwood, Kaymer och Tiger Woods, spela samma tävling och tysken har då åter chansen att bli världsetta.

Övriga svenska placeringar:
d28: Niclas Fasth
d40: Oscar Florén
d55: Johan Edfors, Joakim Haeggman
d70: Peter Hanson

Säker seger för Yani
Wilson leder inför avslutningen

Text: Daniel Rosenlund • 2011-02-06
FöljaNyheter
Scroll to Top