Nya stjärnan Jhonattan Vegas slår ut på det ökända 16:e hålet Foto: Getty Images

Följa

Frost störde i Phoenix

Fyra timmars försening på grund av frost i öknen i Scottsdale gör att resultatlistan haltar. Leder gör en kvartett med bland andra hete Bill Haas och veteranen Tom Lehmann. Parnevik och Jacobson är på par men hann inte spela klart.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-02-04 Uppdaterad 2011-02-04

Waste Management Phoenix Open

Bild 1110709

Speldatum: 3 – 6 februari
Bana: TPC Scottsdale, Arizona
Prispengar: 6,1 miljoner dollar
Vinnare: Hunter Mahan (2010)

Starttider
Aktuell ställning
Fedex Cup ranking

Läs också:

Kylan i huvudrollen

Torsdagen startade med att starten fick skjutas upp fyra timmar på grund av frost. Det gjorde att bara hälften av spelarna hann med att spela klart sina första rundor. Hela veckan har varit ovanligt kall i Phoenix. Även Pro-amen på onsdagen fick kortas ner på grund av kylan. 

Men -7 på natten och en högsta temperatur av åtta grader gjorde att det bara gick att spela mitt på dagen. Det skall jämföras med medeltemperaturen i februari som är mellan nio och 22 grader.

Kylan lyckades även dämpa stämningen på det berömda sextonde hålet något. Trots det var stämningen som vanligt hög. Speciellt när Angel Cabrera var en hårsmån från att göra hole-in-one.

Av de som lyckades spela klart var det fyra spelare som gick runt på 65 slag (-6). Hete Bill Haas, Tom Gillis, Jason Bohn och 51-årige Tom Lehmann. Den förre Ryder Cup-kaptenen bor numera i Scottsdale och har övergivit seniortouren den här veckan. Och han visar att han fortfarande har spelet.

Även Phil Mickelson fick en bra start. Han fortsätter sitt fina spel från förra veckan och startade med att gå fyra under par. En annan som var het i kylan var Dustin Johnson. Han delade, lite i skymundan, tredjeplatsen förra veckan och rivstartade på torsdagen. Han hade gjort fyra birdies på sina första fem hål när spelet avbröts för mörker.

Av svenskarna var det bara Carl Pettersson som spelade klart sin runda. Han gick ett över par. Jesper Parnevik hann spela nio hål och Fredrik Jacobson sju hål. De är båda på par på sina rundor.


Text: Daniel Rosenlund • 2011-02-04
FöljaNyheter
Scroll to Top