Två stora tourer borde bli en. I alla fall enligt Robert Karlsson, som gör säsongspremiär under torsdagen. Foto: Getty Images

Följa

Robert vill ha världstour

2011 är året då Robert Karlsson ska satsa på både European Tour och PGA Tour. Men helst av allt skulle han väcka liv i tanken på en "världstour". – Det finns inte tillräckligt många spelare för att upprätthålla den kvalitet som krävs, säger svensken inför torsdagens årsdebut.

Text: Fabian Midby • 2011-01-26 Uppdaterad 2011-01-26

Volvo Golf Champions

Bild 1110666

Speldatum: 27 – 30 januari 2011
Bana: The Royal Golf Club, Bahrain
Prispengar: 1,7 miljoner euro
Vinnare 2010: Ny tävling 2011

Starttider
Aktuell ställning

 

I morgon gör Robert Karlsson säsongspremiär i nya Volvo Golf Champions i Bahrain.
Tävlingen är den andra i den månadslånga Desert-Swing på Europatourens schema – och starten på en tuff säsong då Karlsson för första gången tar sig an både PGA Tour och Europatouren.

Ett koncept han i framtiden gärna ser en förändring på och plockar upp de tankar som fanns redan på 90-talet om en världstour.

– Att ha två stycken så pass stora tourer i världen tror jag inte kommer att hålla i längden. Det finns inte tillräckligt många spelare för att upprätthålla den kvalitén som krävs. En framtida “världstour” så att säga, tror jag skulle gynna golfen, säger Karlsson till Svensk Golf.

Karlssons beskrivning inger en känsla som är snarlik tennisens ATP Tour, utvecklingen tyder på att Karlsson kan få rätt då många spelare redan idag har svårt att hålla tempot som de två tourerna tillsammans kräver.

Men någon förändring är knappast sannolik inom den närmaste framtiden och när Karlsson i vintras flyttade från Monaco till Charlotte, North Carolina, blev det början på långsiktig satsning på PGA Touren. Som tvåfaldig Ryder Cup spelare och med elva ET-segrar i sin karriär är känner han att det är dags att prova på något nytt.

– Flera saker bidrog till flytten till USA. Som familjen och att det kändes kul att prova på, säger Karlsson.

Efter att mycket tid gått åt till att anpassa sig till nya livet i USA ligger nu fullt fokus på golfen, och med en träningsvecka i Florida på grund av North Carolinas kalla väder, säger Karlsson att formen känns bra.

– Jag har inte satt upp några konkreta mål inför Volvo Golf Champions utan ser bara fram emot att spela bra golf.

Den nya tävlingen i Bahrain kommer från och med 2012 att vara premiärtävlingen på Europatouren och ha ett startfält endast bestående av fjolårsvinnare. I år är dock startfältet bredare och innehåller både nuvarande och föregångna titelinnehavare. Utöver sju stycken spelare på den officiella världsrankingens topp 30, i form av Francesco Molinari, Ian Poulter, Paul Casey, Robert Karlsson, Miguel Angel Jiménez, Eduardo Molinari och Padraig Harrington, kommer även spelare som Colin Montgomerie, José Maria Olazábal och den italienske tonåringen Matteo Manassero att pegga upp på torsdag.

Montgomerie som har deltagit i stora delar i utvecklingen av banan och designat – The Montgomerie Course – uttalar sig på Volvo Golf Champions hemsida; 
– När något bär ditt namn ger du det full uppmärksamhet. Man vill att det ska vara något speciellt, inte bara för dig men för alla spelare. Jag är väldigt stolt över att Europas bästa spelare ska spela Montgomerie Course.


Text: Fabian Midby • 2011-01-26
FöljaNyheter
Scroll to Top