Följa

Tourfinalen senareläggs 2011

Nya tävlingar i Bahrain, Malaysia och på Sicilien. Men viss osäkerhet kring stopp i Irland, Portugal och Spanien. Europatouren har släppt sitt spelprogram för 2011.

Text: Tobias Bergman • 2010-11-28

Europatourens spelschema

Kolla in spelschemat för kommande säsong här.

Samma dag som Europatouren 2010 avslutas i Dubai förflyttas fokus på nästa säsong.

Under söndagen släpptes spelschemat för 2011 och det bjöd väl inte direkt på några större överraskningar.

Men den kanske största förändring som genomförs är att tourfinalen i Dubai senareläggs med två veckor och sätter en definitivt slutpunkt för året jämfört med tidigare. Det innebär i sin tur att de tävlingar som spelas i Sydafrika under den närmaste månaden kommer att ligga efter jul nästa säsong.

– Vi vill att säsongen ska vara under ett och samma kalenderår och det är alltså en utveckling vi går emot nu, säger tourchefen George O’Grady.

Tre helt ny tävlingar dyker upp på spelprogrammet. Det handlar Sicilian Open i Italien, Iskandar Johor Open i Malaysia och Volvo Golf Champions i Bahrain. Det betyder att den svenska biltillverkaren står som värd för tre tävlingar i spelschemat.

Det finns också viss osäkerhet kring tävlingar i exempelvis Portugal, Irland och Spanien och i flera fall är spelplatsen fortfarande inte helt klar.

För svensk del ligger Nordea Scandinavian Masters, precis som tidigare, veckan efter The Open Championship. 2011 avgörs tävlingen på Bro Hof Stadium Course 21-24 juli.


Text: Tobias Bergman • 2010-11-28
FöljaNyheter
Scroll to Top