Johan Edfors har första ET-segern sedan 2006 inom räckhåll. Foto: Getty Images

Följa

Svenskar i slagläge

Engelsmannen John Parry är i ensam ledning efter tre dagars spel i Vivendi Cup men såväl Johan Edfors som Jarmo Sandelin har segervittring inför finalvarvet.

Jörgen Ohlson • 2010-09-25

Vivendi Cup

Datum: 23-26 september
Spelplats: Golf de Joyenval, Chambourcy, Paris
Prispengar: €1 250 000

Starttider
Aktuell ställning
Race to Dubai Ranking

Tidigare artiklar
Sjuk Hanson drog sig ur
61:a av Edfors
Nytt hopp för Sandelin

Den femfaldige ET-vinnaren Jarmo Sandelin, som vann sin första titel 1995 och sin senaste 2002, var en av huvudrollsinnehavarna under “moving day” på Golf de Joyenval. 43-årige Sandelin har ett kymigt läge på Race to Dubai-rankingen och går den här veckan helt klart för den seger som på ett dramatiskt sätt skulle lysa upp hans tillvaro.   

Med kontrollerat och självsäkert spel klamrade sig Sandelin länge kvar i den ledarposition han skaffade sig på fredagen – men det höll inte riktigt hela vägen. Två avslutande bogeys innebar att den  finlandsfödde stockholmaren med en 72-rond föll från första till en delad fjärde plats inför avgörandet.

Sandelin ser ut att spela med stort självförtroende och kan han bara behålla kylan under avslutningsdagen är han en het segerkandidat. Han har definitivt den erfarenhet som krävs i skarpt läge.

En bättre dag på banan hade Johan Edfors, som snabbt hämtade sig från sin oförklarliga 74:a på fredagen (efter att ha öppnat med 61 första dagen). Edfors attackerade varje flagga och lyckade sy ihop en fin 67:a, som tog honom rakt in i den spännande slutstriden.

Hallänningen är i sammandraget 14 under par. Han delar andraplatsen med den danske överraskningsmannen Mark F Haastrup, som med en 66:a noterade lördagens bästa resultat.

Edfors och Haastrup är bara ett slag efter den ledande John Parry.

– Jag slog bollen riktigt bra idag men kom inte så nära flaggorna som jag ville. Jag slog också många bra puttar från tre-fyra meter men dom ville inte gå i, sa Edfors till Europatourens hemsida.

– Ändå är jag nöjd med min dag. Jag har en mycket bra chans att vinna tävlingen. Vem vet, en del puttar kanske rullar i imorgon,

Det finns en tredje svensk som fortfarande håller ett svagt hopp om seger vid liv. Det är Pelle Edberg, den glade smålänningen från Hook, som efter ronderna 65-70-71 parkerar på delad tolfte plats, fem slag bakom ledaren. För Edberg – som inför Vivendi Cup innehar den 115:e och sista platsen som ger nytt tourkort på Race to Dubai-rankingen – skulle en topp 10-placering den här veckan ge betydligt fastare mark under fötterna inför höstens spännande avslutning på touren.

En glad svensk på lördagskvällen i Paris var Mikael Lundberg, som med en strålande 67:a tog sig upp 31 placeringar i fältet till delad 22:a plats.

Furyk i förarsätet
Scroll to Top