Colin Montgomerie längtar efter att komma igång med nästa veckas Ryder Cup, och hoppas få en lika bra start som Europa fick på Irland för fyra år sen. Foto: Getty Images

Följa

Alla får spela första dagen

Ja, Peter Hanson får spela redan första dagen av Ryder Cup. Det avslöjade kaptenen Colin Montgomerie, en vecka före den prestigefyllda matchen i Wales.- Spelarna är redo.

Karin Klarström • 2010-09-23

När Jarmo Sandelin spelade sitt hittills enda Ryder Cup fick han inte känna på bollen en enda gång före den avslutande singeln. Det var 1999 och hans öde delades av ytterligare två spelare i kapten Mark James Europalag.

Den strategin kommer inte Colin Montgomerie att ha vid årets batalj på Celtic Manor. Tvärtom, skotten kommer att spela alla i laget redan första dagen. Det sade han inför veckans Vivendi Cup.

– Jag vet vem som kommer att stå på första tee på fredagen, såtillvida ingen blir sjuk eller att någon spelare inte känner sig redo då, sa “Monty” på onsdagen, enligt nyhetsbyrån AP.

– Spelarna vet redan hur jag har tänkt. Det är viktigt att de får veta tidigt, det finns ingen anledning för mig att ha hemligheter.

Hur laget ska paras ihop inför dagens foursome och bästboll avslöjas inte förrän det närmar sig, men redan nu är det klart att han tänker låta de italienska bröderna Edoardo och Francesco Molinari spela tillsammans, vilket troligen även nordirländarna Graeme McDowell och Rory McIlroy får göra.

– Jag har pratat med alla spelare, antingen via telefon eller SMS. De är alla redo.

Det råder ingen tvekan om att “Monty” är otålig och ser fram emot att komma igång med spelet i den tuffa matchen. Att knipa viktiga poäng i starten blir nyckeln, tror han.

– Vi har bara vunnit fem matcher i sträck en gång, och det var på Irland. Om vi kan vinna några tidiga matcher får vi energi och publiken kommer igång.

Den ende svensken i laget, Peter Hanson, har nu några dagar på sig att kurera sig från sin förkylning. Om en dryg vecka gäller det.

Scroll to Top