Phil Mickelson är populär hemma i Kalifornien. Foto: Getty Images

Följa

Dags för Phils första US Open-seger

För en gångs skull är det inte Tiger Woods som i förhandssnacket nämns som favorit inför US Open. Phil Mickelson är starkare än på länge – och nu kommer hans efterlängtade första seger, tippar experter och kollegor.

Text: Karin Klarström • 2010-06-16 Uppdaterad 2010-06-16

Det är dubbel jubileum för Phil Mickelson den här veckan. Dels fyller han 40 år just idag, onsdag, dessutom firar han i år sitt 20:e US Open – i rad.  

Nu är Kalifornienspelaren Phil Mickelson hemma i delstaten, och han trivs framförallt på Pebble Beach. Det var här han för 18 år sedan gjorde sin proffsdebut, och han inledde med stil – för att sedan missa kvalgränsen med grov marginal.  Här har han också adderat segrar till sin redan långa lista över PGA-tourtitlar, som AT&T National Pro Am.

Men just den här majorn – den tyngsta av dem alla för en amerikan – har han inte lyckats spela hem. Han har haft sina chanser och resultatraden innehåller många tvåor. Historierna berättar också om överraskande dåliga avslutningar där segern glidit honom ur händerna. Men så blir det inte i år, tippar experterna och kollegorna.

Det är enligt samstämmiga bedömare Mickelson som är den starkaste spelaren i fältet, trots att Tiger Woods är med i fältet och är skadefri.

– Om Phil håller bollen i spel, då vinner han, säger kollegan och British Open-vinnaren Stewart Cink.

– Just nu är Phil den bästa spelaren här. Han spelar bättre och mer aggressivt än tidigare, säger JB Holmes.

De senaste veckorna har Mickelson haft chansen att ta förstaplatsen på världsrankingen, och den chansen har bara flyttats framåt vecka för vecka. Han har chansen i högsta grad även den här gången.

– Alla vill vinna US Open, det vill jag också. Att spela just här är speciellt för mig eftersom det var just här jag spelade min första proffstävling, och jag har lyckats bra i AT&T några gånger. Men det är inte samma bana nu som under AT&T och det här är en av de bästa US Open-banorna jag sett, sa Mickelson på presskonferens på tisdagen.

Mickelson kommer till Pebble Beach som årets första majorvinnare, efter storspelet på Augusta National som gav honom den tredje kavajen. Men här krävs ett helt annat spel, och det går inte att jämföra, enligt Mickelson.

– På Augusta är längden nyckeln till framgång. Jag tog i så mycket jag kunde. Men här har längden inte lika stor betydelse. Här handlar det om att ha kontroll på bollen från tee, att landa på rätt ställen, till och med i ruffen om det krävs.

Klockan 08.06 (17.06 svensk tid) slår Mickelson ut för sin första rond i sitt 20:e US Open. Han spelar tillsammans med två andra majorvinnare: Padraig Harrington och Y.E Yang.

Tippa vinnaren – vinn gratis hyrbil
Så spelas US Open

Text: Karin Klarström • 2010-06-16
FöljaNyheter
Scroll to Top