Följa

Haeggman spelar på Nordea Tour

Han har vunnit på Europatouren tre gånger, spelat Ryder Cup och nu ska Joakim Haeggman spela på svensk mark. Efter åtta veckors skadeuppehåll är han på plats för Fredrik Jacobson Masters.

Text: Gabriella Karlsson • 2010-05-25

Sedan han blev 32:a i Europatour tävlingen i Qatar har Joakim Haeggman inte synts till i resultatlistorna. Anledningen är att han varit skadad:

– Jag fick en liten spricka i en kota och har inte kunnat träna eller tävla sedan 23 mars, säger han i ett pressmeddelande.

Senaste tiden har Kalmarsonen kunnat träna och slå bollar och nu vill han komma igång med tävlandet igen. Haeggman kommer därför att spela de kommande tre tävlingarna på Nordea Tur för att sedan förhoppningsvis vara redo för Europatouren igen. Han börjar sin turné på den svenska touren genom att spela Fredrik Jacobson Masters by Telenor på Forsgårdens Golfklubb som inleds på torsdag.

– Jag får fortfarande spela en hel del ET-tävlingar, men kommer också att tävla på Challenge Tour. Tävlingsgnistan finns kvar, säger Joakim Haeggman.

Tack vare ett wild card får han möjligheten att spela Fredrik Jacobsons tävling på Forsgårdens GK. Han räknar med att spela Söderby Masters samt Sturup Park Masters hosted by Peter Hanson.

Fredrik Jacobson Masters ska cirkulera mellan tre Kungsbackaklubbar. Ifjol spelades tävlingen på Kungsbacka GK och i år spelas den alltså på Forsgårdens GK. 2011 kommer Vallda G&CC att stå som värd för “Fiddes” tävling.

Forsgården tänker grönt

Text: Gabriella Karlsson • 2010-05-25
FöljaNyheter