Adam Ström och Pelle Edberg är två av de spelare som ska åka med på lägret till Arcos Gardens. Foto: Rickard Lindberg

Följa

Succéläger för amatörer och proffs

Tourproffs blandas med amatörer. Vid sidan står experter och coacher. Räkna med att årets "Camp Arcos" blir en höjdare.- Det är ett grymt läger för både amatörer och proffs, säger Rickard Lindberg.

Text: Gabriella Karlsson • 2010-03-23 Uppdaterad 2010-03-23

På söndagen vecka 12 drar ett gäng på 18 spelare och sex experter ner till Arcos Gardens för en intensiv träningsvecka. Tanken med ett sådant här läger är att blanda amatörer och proffs och att de yngre spelarna kan ta lärdom av proffsen och det liv de lever ute på touren. Tillsammans med proffsen åker också olika experter ner, som amatörerna och proffsen får träffa och få hjälp av. Det är John Hellström som har hand om 3D-analys, Jon Karlsen är ansvarig för puttning, KG Nissén har hand om rörelseanalys och fys och slutligen är det Kent Lindahl som ska hjälpa spelarna med den mentala biten under veckan.
– Det är ett sjukt bra gäng vi får med oss. Det som inte experterna vet är inte värt att veta, säger Rickard Lindberg som är ansvarig för herrsidan och han har med sig Marcus Håkansson som är ansvarig för damsidan.

Förra året testade Svenska Golfförbundet att skicka iväg ett gäng amatörer och proffs på läger och efter de positiva reaktioner som SGF fick efteråt valde de att göra det ännu bättre till 2010.
– Amatörerna tyckte att det var det bästa lägret de varit på och även proffsen. Då visste vi att det var värt att satsa på ännu mer till i år, säger Lindberg.

Dagarna kommer att vara fyllda till bredden med träning, både golf och fys. Spelarna har en träff med varje expert under veckan och utöver de tränar de själva och kan även boka in fler träffar om det är någon del de behöver träna mer på. Tränarna kommer att vara med under hela veckan.
– Antingen tränar de på förmiddagarna och spelar ute på banan på eftermiddagen eller så är det tvärtom. Upplägget kommer att bli riktigt bra, säger Lindberg.

De amatörer som kommer med är en blandning av åldrar, tjejer och killar. Den yngsta spelaren är född 1994. Pelle Edberg och Karin Börjeskog är några av de proffs som följer med på en vecka nere i Spanien och Arcos Gardens. Sandra Carlborg som är världsmästare i longdriving kommer även att delta på lägret.

– Alla kommer att bo ihop och på så sätt kan de byta erfarenheter med varandra och prata massor under alla dagens måltider, säger Rickard Lindberg.

Att få med ett flertal proffs på ett sådant här läger var inget som landslagscoachen Lindberg tycker var någon svårighet:
– Proffsen var väldigt positiva till det här och de var inte alls svårövertalade. De är lika taggade på det här som amatörerna. Det enda som behövdes ta hänsyn till var deras spelschema, säger han.

Spelarna som åker på det här lägret betalar en symbolisk summa på 1500 kronor och de får betala flygresan ner till Arcos Gardens. Resten av summan står Svenska Golfförbundet för.


Text: Gabriella Karlsson • 2010-03-23
FöljaNyheter
Scroll to Top