Christian Nilsson klättrade hela veckan, och landade till sist på en delad sjundeplats efter att ha levererat en lika strålande avslutningsrond som segraren Rhys Davies. Foto: Getty Images

Följa

Christian Nilsson sjua i Marocko

Rhys Davies kom igen och vann Hassan II Trophy efter en spännande finalrond. Svenske Christian Nilsson slutade sjua efter en strålande sistarond.

Text: Karin Klarström • 2010-03-22 Uppdaterad 2010-03-22

Fakta Hassan II trophy ET

Bild 1108063

Segrare: Rhys Davies
Prispengar: 1 375 000 euro
Spelplats: Royal Golf Dar Es Salam, Rabat, Marocko
Datum: 18-21 mars

StartfältSlutresultat & prispengar
Race to Dubai-ranking
Ryder Cup-ranking

Det blev en walesisk premiärseger i Marocko. Rhys Davies hade ledningen efter två ronder, efter en 64:a på fredagen, tappade den på lördagen till sydafrikanen Louis Oosthuizen. Men på söndagen kunde ingen stoppa honom.

Davies kom till veckans tävling med en färsk tredjeplats i Malaysian Open och slutade sexa tidigare i Abu Dhabi, så han har känt på tätplaceringar såhär långt under rookiesäsongen.   

Oosthuizen och Davies gick ut i ledarboll tillsammans, och inför finalronden av Hassan II Trophy var Davies två slag bakom ledaren. Efter en bogey av walesaren på det andra hålet utökades ledningen till tre slag. Men det var ytterst tillfälligt. Sedan följde en svit av sällan skådat slag.

Med åtta birdies på elva hål drog Davies upp ett tempo som ingen kunde hänga med i. Inte heller ledaren.  Efter nio spelade hål hade Oosthuzien fortfarande ledningen, nu med ett slag, men på det elfte blev det tillfälligt byte i toppen. Walesaren tog över, men petades genast ned efter en strålande eagle av sydafrikanen på nästa hål.

Med ytterligare två birdies på de nästkommande två hålen gick Davies till -25 och fick där greppet om tävlingen. Två bogeys och en avslutande birdie räckte inte för Oosthuizen, som slutade på -23, två slag bakom rookien Davies.

– Det kändes som om jag kunde sätta varenda putt idag och jag tror det var nyckeln. Jag hade bra koll på hastigheten på greenerna och om man har det sänker man många puttar. Jag hade också bra kontroll på svingen och spelade min bästa golf på hela veckan idag, säger en lycklig, men omtumlad vinnare.

Rhys Davies var dock inte ensam om sin imponerande 66-rond på finaldagen. Christian Nilsson fick allt att stämma när han började sin klättring från 16:e plats.

Även Nilsson hade en bogey på det andra hålet, men sedan blev det åka av även för svensken. En eagle på det tionde hålet, samt ytterligare sex birdies gav 66 slag, en sjundeplats på -16. Det är värmlänningens bästa placering hittills i år.

För den andre svensken i fältet gick det tungt på söndagen. Niclas Fasth gick finalronden på 74 slag (+1) efter en tuff resa sista nio och slutar delad 43:a i tävlingen.


Text: Karin Klarström • 2010-03-22
FöljaNyheter
Scroll to Top