British Masters – Day Four

Norén tog tredje segern i år

Vann British Masters med två slag

Text: Martin Strömberg • 2016-10-16 Uppdaterad 2016-10-16

Det satt hårt inne.

Men till slut lyckades Alex Norén knyta ihop säcken och vinna British Masters på The Grove utanför London.

Norén själv pekar ut ett slag som vände ronden en aning. På tolvan slog han utslaget höger, studsade över ett vattenhinder och in bland träden.

– Jag låg vid en rot och hade svårt att chippa ut bollen. Jag sa till min caddie en låg slice går i varje fall under grenarna och går den i vattnet så gör den. Jag trodde verkligen på slaget och gjorde nästan birdie. Efter det kände jag mer glöd i spelet.

Han utmanades i första hand av österrikaren Bernd Wiesberger och engelsmannen Lee Westwood men två sena birdies gav till slut 18 under par och en segermarginal på två slag.

Norén avslutade i stil genom att chippa upp bollen en halv meter från hål för birdie på 72:a hålet.

Norén har redan vunnit i Skottland och Schweiz och segern idag lyfter svensken till en plats runt 20:e på världsrankingen och en preliminär fjärdeplats på Race to Dubai-listan.

– Min putter räddade mig den här veckan och jag försöker att hålla fötterna på jorden. Jag har så mycket att lära mig och jobba på och tycker att de andra killarna ofta slår bättre slag än jag. ”Beef” till exempel slår fantastiska drives och jag skulle älska att kunna slå likadana drives som ”Beef”, sa Norén till ET:s hemsida.

Det är första gången sedan 2006 som en svensk tagit tre ET-segrar under samma säsong då Johan Edfors tog tre segrar. Tre år tidigare gjorde även Fredrik Jacobson samma bedrift.

Peter Hanson delade fjärdeplatsen och Pelle Edberg slutade delad tolva.

 

Slutställning

 

 


Text: Martin Strömberg • 2016-10-16
BloggAlexander NorenBernd WiesbergerEuropean TourLee WestwoodPelle EdbergPeter HansonTournytt
Rulla till toppen