Safeway Open – Round One

Blogg

Tolv birdies av Piercy

Snyggt banrekord i säsongspremiären

Text: Martin Strömberg • 2016-10-14 Uppdaterad 2016-10-14

2017-års säsong är igång på PGA-touren och det serverades låga scorer hela dagen på Silverado.

Värst av alla var Scott Piercy som gick tio under par trots att han hade två bogeys i kortet. Då kostade han på sig att missa ett par korta birdiechanser från under tre meter.

– Jag har jobbat hårt med puttningen och jag tror att jag satte mer meter putt idag än jag gjorde under hela förra säsongen, sa en nöjd Piercy.

En annan spelare som verkligen lyft den senaste tiden är engelsmannen Paul Casey. Ett fint FedEx-slutspel följdes upp av en förstarond på 64 slag i Safeway Open.

– Jag ser de tävlingarna som är kvar som en förlängning av säsongen och jag vill gärna ha en seger innan året är slut, sa Casey.

Carl Pettersson gav ett positivt besked genom att gå tre under par efter några veckors tävlingsuppehåll. Han var två över tidigt men bet tilbaka med fem birdies och delar 22:a plats med bland andra Phil Mickelson och fjolårssegraren Emiliano Grillo efter första ronden.

Jonas Blixt delar 41:a plats på två under par medan David Lingmerth behöver spela bra andra ronden för att få jobba helg. Lingmerth gick två över första och är på delad 120:e plats.

Noterbart är att spanjoren Jon Rahm gjorde säsongens första hole-in-one redan på sitt andra hål (banans elfte), på väg mot en 66:a.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-10-14
BloggJon RahmPaul CaseyPGA TourScott PiercyTournytt
Scroll to Top