Blogg

Reed är Europas mardröm

Sänkte Rose och Stenson ännu en gång

Martin Strömberg • 2016-10-02
Reed är Europas mardröm

Det såg ut som att Europa skulle kunna äta upp hela USA:a försprång under andra dagen. 

Men det ska spelas färdigt också.

Under förmiddagen tog Europa in en poäng i foursomematcherna efter att spanjorerna Garcia/Cabrera Bello iscensatte en fantastisk upphämtning mot Spieth och Reed.

Spanjorerna vann fyra av de sex sista hålen och i slutänden räddade faktiskt Reed en halv poäng genom att sätta en knapp tvåmetersptt på sista green.

Tyvärr fick Henrik Stenson i par med Matthew Fitzpatrick ge sig på slutet i en jämn match mot Snedeker och Koepka, det var europalagets enda förlust på förmiddagen. 

Det skulle bli fler på eftermiddagen i fyrbollarna.

Det började bra och paret McIlroy/Pieters gav aldrig Koepka och Dustin Johnson en chans i en match som tog slut på 17:e.

De två ”mittenmatcherna” var jämna länge men tyvärr var det europeerna som vek ner sig när det gällde. Sergio Garcia kämpade bra i par med en blek Martin Kaymer men de fick ge sig på 17:emot Mickelson och Kuchar.

Danny Willett och Lee Westwood var ett upp med sex hål kvar och Westwood hade chansen att rädda en halv poäng på sista green men missade en halvmetersputt för birdie och delad match medd Holmes och Moore.

Westwood satte i ett par långa puttar men det kompenserade inte hans allt annat än stabila puttning från kortdistans. 

Henrik Stenson och Justin Rose fick ännu en chans mot Spieth och Reed men den senare har vuxit ut till ett Ryder Cup-monster. Han gjorde sju birdies och en eagle i segermatchen som tog slut på 17:e.

Stenson gjorde vad han kunde med fyra birdies och en vacker chip-eagle på 16:e men han fick inte mycket hjälp av Rose den här ronden heller.

Reed vrålade ut sin lycka högre och vildare för varje birdie som slank i.

Lite osmak för svensken som trots att han tillsammans med Pieters och McIlroy var Europas bästa spelare andra dagen inte fick med sig en enda poäng.

Totalt inför singlarna är ställningen nu 9.5 för US mot 6.5 för Europa.

Det är en halv poängs skillnad mot på Medinah för fyra år sedan då USA ledde med 10-6 inför sista dagen.

Kan miraklet upprepas?

 

Scroll to Top