Morning Fourballs – 2014 Ryder Cup

Blogg

Stenson redo för Ryder Cup

Berättar om formen, knät och vad han ångrar med förra Ryder Cup

Text: Martin Strömberg • 2016-09-26 Uppdaterad 2016-09-26
Stenson redo för Ryder Cup

Det är exakt tre veckor sedan en sliten Henrik Stenson avslutade Deutsche Bank och därefter meddelade att han behövde vila inför Ryder Cup.

En betydligt fräschare Stenson har nu hunnit vila, köra rehab med knät och bygga styrka i gymmet.

Han är redo för tre dagars holmgång mot amerikanerna.

– Det blev två veckors vila från golfen. Jag besökte gymmet en del och knät fick träna lite. Nu senaste veckan har jag tränat och spelat här i bastun på Lake Nona. Det har varit 30-35 grader varmt och det ska bli skönt att få svalka av sig lite i Minnesota, berättar Henrik för Svensk Golf.

Det är naturligtvis alltid svårt att uttala sig om formen när man inte spelat tävling på tre veckor men enligt träningen och de rundor som Henrik spelat verkar han inte särskilt orolig över att skämma ut sig på Hazeltine.

– Spelet känns okej och bortsett från lite strul med nacken så är det mesta på banan. Jag ser fram mot nästa vecka och utmaningen som väntar.

För Stenson blir detta fjärde framträdandet i Ryder Cup (2006, 2008, 2014) och han har hittills tagit fem segrar, delat två matcher och förlorat fyra.

 

Stenson redo för Ryder Cup

Förra upplagan av Ryder Cup på Centenary Course på Gleneagles bildade han par med Justin Rose de tre första ronderna med tre segrar som resultat. Sedan vilade han på eftermiddagen på lördagen, något som han idag ångrar.

– Jag ångrar inte mycket normalt sett men jag ångrar att jag vilade på eftermiddagen för två år sedan. Jag var riktigt sliten på lördagsmorgonen och bad att få vila inför singeln.

Europa vann på Gleneagles med 16,5 mot 11,5 och tog därmed sin tredje raka seger och sin sjätte seger på de sju senaste matcherna.

Klarar du fem varv om det skulle behövas nästa helg?

– Jag hoppas att vi kan lira så mycket vi blir ombedda, haha. Jag är starkare nu än för två år sedan, säger Stenson med sin sedvanliga lurighet.

Vi behöver nog inte oroa oss över vare sig knä, form eller trevliga presskonferenser framöver heller.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-09-26
BloggHazeltine GCHenrik StensonJustin RoseRyder CupTournytt
Scroll to Top