TOUR Championship – Final Round

Blogg

Rory snuvade alla

Vann både Tourfinalen och FedEx Cup

Text: Martin Strömberg • 2016-09-26 Uppdaterad 2016-09-26

Det som såg ut som en bred jämn motorväg mot FedEx Cup-titeln för Dustin Johnson blev under söndagen till en smal slingrig skogsväg i halt väglag.

DJ inledde visserligen med en birdie på trean men hans sedvanliga precision från tee var som bortblåst. Han missade drives både till höger och vänster och medan han kämpade för att rädda par gjorde konkurrenterna birdies.

– Jag var lite off idag och fick inte ens ett enda hyggligt läge i ruffen. Du måste träffa fairways här annars får du det jobbigt.

Men ändå såg det länge ut som att DJ skulle lyckas hålla undan i FedEx Cup. Kevin Chappell och Ryan Moore slogs om segern i tourfinalen och Rory McIlroy var ett par slag bakom och hålen började ta slut.

Då svingade Rory sitt magiska trollspö. Han sänkte andraslaget på 16:e och gjorde sedan en säker birdie på sista efter att ha fått slå andraslaget genom trädgrenarna från ruffen till höger.

Varken Moore eller Chappell lyckades hålla nerverna helt i styr och missade båda att göra birdie på sista. Särspelet var ett faktum och Kevin Chappell åkte ut direkt på första hålet.

Segern stod då mellan Ryan Moore och Rory McIlroy och då var det ingen tvekan om vem Dustin Johnson höll på.

– Det var ganska kul att kolla på och jag höll på Ryan såklart eftersom det hade gett mig segern i FedEx. Men samtidigt hade det inte känts riktigt bra. Jag hade alt i egna händer men klarade inte av att leverera idag samtidigt som Rory tog chansen, sa en sportslig Dustin Johnson.

För Rorys del blev 16:e hålet en nycke sista dagen. Det var där han sänkte andraslaget under ordinarie spel och han satte senare en femmeters birdie för seger där i särspelet.

– Det var mycket som behövde gå rätt för mig idag och det gick min väg. Samtidigt tog jag chansen och utnyttjade mina möjligheter och det känns fantastiskt. Det här ligger högt uppe bland de saker jag gjort på golfbanan, sa en lycklig McIlroy, som dessutom spikade en mental spik i amerikanernas Ryder Cup-satsning.

För Ryan Moore blev det en andraplats men samtidigt en vinst då han blev uttagen som kapten Davis Love III:s sista wild card till Ryder Cup.

– Han är en lättplacerad, smart, tuff  spelare som har ett jättebra matchspelsfacit. Vi är glada att ha honom i laget, sa Love II om sitt val.

Slutställning

FedEx Cup


Text: Martin Strömberg • 2016-09-26
BloggDustin JohnsonEast Lake GCKevin ChappellRory McIlroyRyan MooreTourfinalen FedEx-cupTournytt
Scroll to Top