TOUR Championship – Round Two

Blogg

Dustin utmanar Day

Med en rond kvar av Tourfinalen är manegen krattad för Dustin Johnson. Och vid seger kommer han nära Jason Day i toppen av världsrankingen.

Text: Martin Strömberg • 2016-09-24 Uppdaterad 2016-09-24

Det är lite skilda världar för det två spelarna som är etta och tvåa i världen just nu.

Efter sju hål av andra dagen bröt Jason Day med ryggsmärtor.

Problemen har funnits där ett tag och har trots behandlingar inte försvunnit. Nu väntar troligen minst en månads vila och rehab för världsettan.

Samtidigt pumpar mannen på andraplatsen vidare och Dustin Johsnon ser bättre ut än någonsin. Efter två ronder på East Lake är han sju under par och leder med ett slag före Kevin Chappell.

– Jag spelar väldigt stabilt just nu och framföralt har wedgespelet och puttningen blivit mycket bättre. Jag har lagt ner mycket tid och det är skönt att känna att det fungerar, sa Johnson efter andra dagens 67-rond.

En seger på East Lake ger mängder av världsrankingpoäng men trots att Day inte fullföljer för andra tävlingen i rad kommer DJ troligen inte att ta över förstaplatsen även om han vinner. Men han har siktet på platsen så småningom.

– Jag får väl avsluta den här tävlingen först så får vi se vad som händer. Men jag skulle älska att bli världsetta.

När det gäller segern i FedEx-cup totalt så har DJ saken i egna händer, vinner han på East Lake så vinner han FedEx-cup. Av de andra som är topp-5 på rankingen har Paul Casey bäst läge halvvägs. Han är fem slag bakom Johnson på en delad femteplats.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-09-24
BloggDustin JohnsonEast Lake GCJason DayKevin ChappellPaul CaseyTourfinalen FedEx-cupTournytt
Scroll to Top