TOUR Championship By Coca-Cola – Round One

Tätt i toppen av tourfinalen

East Lake spelas tuffare än tidigare. Och ingen gick lägre än fyra under första dagen.

Text: Martin Strömberg • 2016-09-23 Uppdaterad 2016-09-23

Tuffare ruff och långsammare greener.

East Lake spelades svår första dagen av FedEx-finalen och bara tolv spelare tog sig runt under par.

– Jag tror aldrig jag har sett ruffen så här tät och att bollen sjunker ner så djupt, sa Bubba Watson, som skrev under en rond på två över par i jakten på den sista Ryder Cup-platsen.

– Jag kan inte tänka så mycket på det utan bara spela tävlingen så bra jag kan. Banan är så tuff att jag har fullt upp med den, sa Watson.

I ledningen efter första ronden är formstarke Kevin Chappell som undvek bogeys och gick på 66 slag. Brevid sig på samma score har han FedEx-ledaren Dustin Johnson och japanen Hideki Matsuyama.

DJ hyllade sin nyffunna form på greenerna och han var femma i intjänade slag mot fältet på green.

– Jag har så bra självförtroende just nu och känner bara att jag ser fram mot hur bra jag kan spela i helgen.

Jordan Spieth har inte avgörandet i sina egna händer från sin niondeplats på listan men att han trivs på East Lake är ingen hemlighet. Han gick två under par första dagen och verkar som vanligt putta bra här i Atlanta.

– Jag rullade bollen så bra idag och slog i flera puttar från över fem meter. Jag gjorde det ifjol men de senaste månaderna har jag knappt satt någonting från medeldistans. Nu känns det bättre igen och jag är med i tävlingen, sa Spieth efter 68 slag.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-09-23
BloggBubba WatsonDustin JohnsonEast Lake GCHideki MatsuyamaJordan SpiethKevin ChappellPGA TourTourfinalen FedEx-cupTournytt
Rulla till toppen