Porsche European Open – Day One

Blogg

Ska han bli Mr 59?

"Robban" på väg mot drömrond

Text: Martin Strömberg • 2016-09-23

Han har visat form sporadiskt de senaste åren men elvafaldiga ET-segraren Robert Karlsson har inte varit bättre än sjua under 2016 års säsong.

– Spelet har blivit bättre och bättre och det är på rätt väg, sa Karlsson efteråt.

Men under den väderutsatta tävlingen den här veckan har han verkligen tänt på alla cylindrar. Efter en inledande rond igår på två under par inledde han andra ronden med raden birdie-birdie-birdie-par-birdie-par-par-birdie-birdie för 30 slag på banans sista nio.

Första nio var inte så mycket sämre: birdie-par-eagle-birdie innan det tyvärr kom en bogey efter en missad kort parputt.

Men ändå, med tre hål kvar har Robert Karlsson chansen att bli riktigt historisk som den första spelaren någonsin att gå på 59 slag. Han behöver gå tre under sista tre på lördagsmorgonen för att nå tolv under par på Golf Resort Bad Griesbach som har par 71.

– Det är klart att 59 slag dök upp i huvudet och när jag gjorde eagle-birdie på trean och fyran förstod jag att jag var ganska många under.  Men det är alltid en svår situation när man vet att man inte kommer att hinna spela klart, sa Karlsson till ET:s hemsida.

När spelet bröts på grund av mörker, efter flera avbrott under dagen på grund av dimma, var Karlsson delad tvåa på elva under par. 

Fransmannen Alexander Levy har ryckt åt sig en sexslagsledning efter sin inledande 62:a följt av åtta under par efter 17 hål när spelet bröts.

Näst bästa svensk i Bad Griesbach är Mikael Lundberg som efter nio spelade hål andra ronden är nio under par på en delad sjundeplats.

Ställningen 

 

Ska han bli Mr 59?

Text: Martin Strömberg • 2016-09-23
BloggAlexander LevyEuropean OpenEuropean TourGolf Resort Bad GriesbachMikael LundbergRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top