Nordea Masters – Day One

Blogg

Kanonstart av Jonzon

Trots sena besked och flygstress

Text: Martin Strömberg • 2016-09-22 Uppdaterad 2016-09-22

Först kom regnet och svalde banan i Bad Griesbach.

Blötan hindrade inspelsvarv och har gjort banan mjuk.

Sedan kom dimman i morse och gjorde att starten sköts upp tre timmar på grund av dålig sikt.

Kanske att det var skönt för svenske veteranen Michael Jonzon som hade ännu mindre möjligheter att förbereda sig än alla andra. Han fick reda på att han kom med i tävlingen sent på onsdagen och fick kasta sig på flyget för att hinna i tid.

– Jag kom fram till hotellet halv ett inatt och fick fyra timmars sömn. Med tanke på det är jag väldigt nöjd med starten, berättar Jonzon för Svensk Golf.

Han startade på tian och efter en habil första nia på ett under par släppte det ordentligt på vägen hem. Han gjorde birdies på etta, tvåan, trean och trots en bogey på sjuan gick han runt på 67 slag (-5) och är i nuläget delad trea.

– Det har funkat ganska bra på träningen hemma så känslan har varit bra och det var en anledning till att jag tog chansen och åkte ner. Tycker att jag rullade bollen fint på greenerna idag och var ganska stabil från tee och in till greenerna.

I ledningen av Porsche European Open finns just nu österrikaren Bernd Wiesberger. Han gick åtta under första dagen men halva fältet har fortfarande olika stora delar kvar av sina ronder på grund av dimman i morse.

Näst bästa svensk är Joakim Lagergren som är färdigspelad fyra under par.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-09-22
BloggBernd WiesbergerEuropean OpenEuropean TourGolf Resort Bad GriesbachMichael JonzonTournytt
Scroll to Top