Evian Championship Golf – Day Two

Blogg

Anna Nordqvist nöjd med spelet i i tuffa förhållanden

Anna Nordqvist blev bästa svenska i Evian Championship. Och trots att hon var en bit efter vinnaren är hon nöjd med prestationen.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-18
Anna Nordqvist nöjd med spelet i i tuffa förhållanden

Anna Nordqvist var bästa svenska i Evian Championship och slutade delad 22:a. Och svenskan är nöjd med resultatet med tanke på hur svåra förhållanden det var.

– Jag gjorde en del okaraktäristiska misstag på både fairways och greener och spelade inte min bästa golf den här veckan. Jag tyckte det var svårt att få koll på de långa järnen från fairway eftersom de oftast spelades i en kraftig sidlutning där man ofta stod väldigt mycket nedanför bollen, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

– Men jag är nöjd med veckan. Jag gjorde en del okaraktäristiska misstag på både fairway och green men lyckades ändå spela 

För även om järnslagen inte fungerade som de skulle var Nordqvist bra med på de svåra greenerna.

– Jag har haft väldigt bra längdkontroll på de här ondulerade greenerna. Och även om jag inte satte allt kändes det som att jag var nära och högg på hål hela tiden.

 

Inför tävlingen berättade Anna Nordqvist att utslagen skulle bli viktiga för att kunna spela bra i tävlingen. På grund av de blöta förhållandena skulle det visa sig att även bra utslag skapade problem.

– Hela banan var otroligt blöt och vi fick en hel del regn under speldagarna. I dag var det verkligen plaskblött och man fick ingen rull från tee.

 

På grund av de tuffa förhållandena är Anna Nordqvist ännu mer imponerad av In Gee Chun – som vann på den lägsta vinnarscoren i majortävlingar någonsin.

– Att hon presterade som hon gjorde den här veckan är helt otroligt. Jag är verkligen imponerad för jag tyckte det var jättesvårt att spela. Speciellt inte med de här väderförhållandena.

Hur ser kommande veckor ut?

– Jag ser fram emot några veckors ledighet innan det är dags för en månads tävlande i Asien, säger Anna Nordqvist.


Text: Jesper Johansson • 2016-09-18
BloggAnna NordqvistEvian ChampionshipLadies European TourLPGA TourTournytt
Scroll to Top