KLM Open – Day One

Blogg

Luiten lyser på hemmaplan

Sköt andra dagens bästa score

Text: Martin Strömberg • 2016-09-09

Det är golffeber i Holland och när den store hemmafavoriten Joost Luiten dessutom spelade bra så var det fantastisk stämning runt The Dutch på fredagen.

Den Colin Montgomerie-designade banan får mycket beröm av spelarna och den inbjuder till skön stämning med några perfekta publikhål mot slutet av sträckningen.

– Det var en väldigt speciell dag med fantastiskt väder och en otrolig publik. Banan är fantastiskt rolig att spela och jag är jättenöjd med 64 slag idag, sa Luiten.

Ändå är publikfavoriten ett slag efter spelpartnern Bernd Wiesberger. Österrikaren är tio under par efter halva KLM Open och han medger att det hjälpt honom att spela med Luiten de första två dagarna.

– Det har varit otrolig stämning därute och vi har haft riktigt kul ute på banan. Det var skönt för mig att få i några puttar och få en bra score, sa Wiesberger.

Bästa svensk efter två ronder är Joakim Lagergren. 

Han är på delad 13:e plats efter ronder på 66-70 (-6) och fyra slag bakom Wiesberger.

Alex Norén, som vann i Schweiz förra veckan, är delad 27:a (-4) medan Johan Carlsson är ett slag längre ner på delad 37:e plats.

Värt att notera är att Pelle Edberg, Robert Karlsson och Jens Fahrbring klarade kvalgränsen på slaget. A

Ställningen

 

 

 


Text: Martin Strömberg • 2016-09-09
BloggAlexander NorenBernd WiesbergerEuropean TourJens FahrbringJoakim LagergrenJohan CarlssonJoost LuitenKLM OpenPelle EdbergRobert KarlssonThe DutchTournytt
Scroll to Top