BMW Championship – Round One

Blogg

Castro leder på Crooked Stick

Efter ett långt avbrott för åska bröts BMW Championship sedan också på grund av mörker. Roberto Castro leder och enda svensken David Lingmerth är på par.

Text: Martin Strömberg • 2016-09-09

Tredje tävlingen i FedEx-slutspelet BMW Championship fick en strulig förstadag. Först bröts spelet på grund av åska i området och många spelare satt länge och väntade på att komma igång med sina förstaronder.

Sedan gick spelarna ut och sköt sönder banan som efter regnet blivit lättscorad med mjuka mottagliga greener.

Bäst av alla spelade Roberto Castro som inför tävlingen är på 53:e plats på FedEx-rankingen och behöver en topplacering för att ta sig in i tourfinalen på East Lake.

– Det var väldigt stor skillnad på före och efter regnet. Banan gick från att vara hård och svår att få stopp på greenerna till mer mjuk och lättscorad.

Castro gick sju under par trots en bogey på sista hålet.

– Målet är att ta sig till East Lake ige, det är som en hemmatävling för mig.

Också tvåan, Brian Harman, behöver spela bra för att ta sig till East Lake. Harman hade en fin tävling på gång i Boston förra veckan men tappade då sista ronden, formen är dock uppenbarligen fortsatt god.

– Man måste lämna förra veckan bakom sig och jag vet att jag är i bra form. Det var en besvikelse eftersom jag kände mig bra sista ronden men ju fler gånger man är med däruppe desto bättre, sa Harman.

Också förra veckans segrare, Rory McIlroy, spelade bra första ronden. Nordirländaren hann bara spela tio hål men var då tre under par på en delad tiondeplats.

Enda svensken i fältet, David Lingmerth, spelar naturligtvis också för att ta sig in i finalfältet till East Lake om två veckor. Han behöver en topp tre-placering den här veckan för att ta sig in bland de 30 främsta på listan  men är efter nio spelade hål på par på en delad 46:e plats.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-09-09
BloggBMW ChampionshipBrian HarmanCrooked StickDavid LingmerthPGA TourRoberto CastroRory McIlroyTournytt
Scroll to Top