Deutsche Bank Championship – Final Round

Blogg

Rorys return

Han var fyra över par efter tre hål – sedan vände allt. Rory McIlroy är tillbaks som vinnare.

Text: Martin Strömberg • 2016-09-05 Uppdaterad 2016-09-05

Slutronden blev en enda lång plåga för de tre i ledarbollen.

Men för Rory McIlroy var det ännu en dag i solen och han vann till slut Deutsche Bank trots att han fick en fullkomlig mardrömsstart första dagen.

– Efter tre hål var jag fyra över par och jag hade haft några kämpiga veckor tidgare också. Jag tänkte bara att det skulle bli en riktigt jobbig vecka igen, förklarade McIlroy efter segern.

Han vände första ronden till par och gick sedan de tre sista ronderna 15 under.

– Att lyckas vända första dagen var nyckeln. Jag vred mitt puttningsgrepp lite grann inför andra dagen och sedan rullade det på. Det kan gå fort i det här spelet men det känns ganska otroligt att stå här som segrare, sa en nöjd McIlroy.

Som vann statistiken över puttar per greenträff och blev sjua i slag tjänade på green. Lite ovanligt för en spelare som kämpat med knackig puttning en ganska lång period.

Segern var McIlroys första på 16 månader.

Enda spelare som kunde utmana nordirländaren var engelsmannen Paul Casey som ledde inför slutronden. Han hade chansen att ta tävlingen till särspel via en avlägsen eaglemöjlighet på sista men slog putten något för hårt.

McIlroy avancerade i och med segern från 38:e till fjärde plats på FedEx-listan.

Svenske David Lingmerth avslutade med en rond på 69 slag (-2) och är på 65:e plats på FedEx-listan vilket innebär att han är klar för spel på Crooked Stick nästa vecka.

Henrik Stenson kommer däremot att vila då.

Slutställning

FedEx-listan

 


Text: Martin Strömberg • 2016-09-05
BloggDavid LingmerthHenrik StensonPaul CaseyPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top