Deutsche Bank Championship – Round Three

Blogg

Casey redo för stormen

Ryckte med eagle på sista efter drömslag

Text: Martin Strömberg • 2016-09-05 Uppdaterad 2016-09-05

Det känns som att Paul Casey varit med hur länge som helst på högsta nivå.

Ändå har den 39-årige engelsmannen bara en seger på PGA-touren i bagaget från 2009 då han besegrade JB Holmes i särspel i Houston.

Nu har han skaffat sig en gyllene möjlighet att knipa en andra seger.

Hans andraslag på sista hålet studsade in från vänster och var bara någon decimeter ifrån att ramla i för en albatross. Det blev naturligtvis en eagle och ledningen gick från ett till tre slag i ett nafs.

Inför avslutningen av Deutsche Bank i Boston har Casey tre slags ledning, men avslutningen kan bli jobbig. Efterdyningarna av orkanen Hermine ska ge mycket starka vindar över området och prognoserna talar om vindstyrkor på mellan 15-20 meter per sekund.

– Vi får se hur det blir. Kanske får jag sikta på ett visst nummer eller så blir det en matchsituation eller något annat scenario. Jag har ingen aning.

Han jagas bland andra av landsmannen Justin Rose, som är sex slag bakom på nio under par. Han förväntar sig en snällt uppsatt bana med många pinnar mitt på green för att göra banan spelabra i vinden.

– Jag tror att det kan finnas möjlighet till bra scorer trots väderprognoserna och chansen finns att göra som Snedeker gjorde på Torrey Pines där han satte en bra score som höll hela vägen.

För svensk del kämpar Henrik Stenson för att säkra platsen i tourfinalen. Han gick tre under sista tre hålen efter en underbar eagle på sista igår och delar 23:e platsen efter ronderna 68-70-70. 

David Lingmerth delar 68:e plats inför sista ronden på två över par totalt.

Tävlingen avslutas på måndagen då det är helgdag i USA.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-09-05
BloggDavid LingmerthHenrik StensonJustin RosePaul CaseyPGA TourTournytt
Scroll to Top